Gasztro

Marcipáncsibe házilag – ezt bárki meg tudja csinálni!

Komplett fondant-os tortáknak mi sem állnánk neki, de ezt a marcipáncsibét még mi is el tudtuk készíteni.

Marcipánból és fondant-ból csodás dolgokat lehet alkotni, a fantasztikus torták és tortadíszek világában sok gyönyörű alkotással lehet találkozni. Ezeket általában megvesszük a cukrászdában, míg el nem jön a pillanat, amikor szeretnénk mi magunk is kedveskedni a gyerekeknek, és otthon nekiállunk a marcipán és fondant formázásának. 

Bár a gyerekek szerint legjobb lenne egyből tűzoltóautót és hercegnőt formázni, elsőre talán beérik egy egyszerűbb formával is, mint amilyen ez a kis húsvéti csibe. Ezt minimális kézügyességgel el lehet készíteni, és nem kell hozzá speciális felszerelés sem.

Fontos, hogy a fondant-t alaposan átgyúrjuk használat előtt, majd porcukrozott felületen dolgozzunk vele. Az ételszínezékkel nagyon óvatosan kell bánni, már néhány csepp nagyon erős színt ad a marcipánnak, és bár eleinte úgy tűnik, hogy foltos marad a massza, ha jól összegyúrjuk, akkor homogén lesz a színe.

Marcipáncsibe házilag - ezt bárki meg tudja csinálni!

Hozzávalók:

  • Dr. Oetker Marcipán
  • Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
  • Dr. Oetker Ételszínezék sárga
  • Dr. Oetker Ételszínezék piros
  • Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű

Kattints tovább a teljes receptre >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top