Gasztro

A milotai mézes grillázstorta az idei országtorta

A milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország tortája címet, a ribizlihabos-almás réteges lett Magyarország cukormentes tortája, a Szent István-napi kenyérverseny győztese pedig a tönkölybúzás-joghurtos kenyér lett.

Az országtorta idei meghatározott alapanyaga a dió volt. Bacskó Szilárd és a budapesti Major cukrászda nyertes tortájában a kétféle krém – mézes és pralinés – között vékony, roppanós betét található. Minden egyes torta 30 dekagramm diót tartalmaz majd – hangsúlyozta Pataki László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: a tönkölybúzás-joghurtos kenyér kovászos eljárással készül, és csak természetes anyagokat tartalmaz. A nyertes kenyér előállítója Rábai Gábor, a Pékmester Bt. monori üzemének tulajdonosa és fia, ifjabb Rábai Gábor. A rendezvényen eladott termékekből összegyűlt bevétel egy részét a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlják fel – tette hozzá.

A Nándori László által készített ribizlihabos-almás réteges torta egy-egy szeletében mintegy 130 kalória van, a desszert nem tartalmaz finomított cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert sem – közölte Katona Éva, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kommunikációs vezetője.

A milotai mézes grillázstorta az idei országtorta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top