Gasztro

Bizarr étel verte ki a biztosítékot a netezőknél – fotó

Sokszor magunk sem tudjuk már, hol is van a határ, hogy mi számít gusztustalannak. De ennél az ételnél szerintünk nem kérdés.

Most őszintén! Ki akar ilyet bizarr ételt enni? Belegondoltunk, hogy milyen lehet, amikor kihozza a pincér az “alig halott” tintahalat, mi meg, miközben szójaszósszal locsolgatjuk, azon vigadunk, hogy mit művel az állat teste. Ez nem jön be nekünk…

Odori-don is a Japanese dish that literally means ‘dancing squid and rice bowl.’ Pouring soy sauce over a recently dead squid or cuttlefish makes it 'dance’ because although it is deceased, the tissues are still alive and reacting to the high sodium content.

Közzétette: The Facts Book – 2016. március 2.

 A bizarr japán étel, a Odori-Don neve szó szerint azt jelenti, hogy rizstálon táncoló polip. A fogás lényege pedig az, hogy az elvileg nemrég óta halott állatot leöntik szójaszósszal, de annak élő szövetei még reagálnak a szósz sótartalmára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top