Kedvenc olasz tésztát választani nem könnyű feladat, hiszen mindegyik elég csodálatos: imádjuk a tejszínes változatokat, a paradicsomban tocsogó csodákat, és bármit, aminek parmezánt szórnak a tetejére. Az alábbi mégis egy kiemelkedő kreáció: krémes, gazdag ízű mártás és a titok: némi karakteres olasz kolbász, lehetetlen nem rajongani érte!
Hozzávalók:
- 35 dkg rigatoni tészta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma apró kockákra vágva
- 40 deka olasz kolbász (lehet cacciatorini, soppressata, finocchiona, vagy amit akarunk)
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 üveg aszalt paradicsom, lecsöpögtetve
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 1/2 csésze zsíros tejszín
- 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és süssük meg rajta a hagymát. Ha jónak látjuk a hagymát, adjuk hozzá a kolbászt is, majd pár perc után jöhet a fokhagyma!
2. Tegyük hozzá a paradicsomdarabokat, a paradicsomszószt és a fűszereket is, és főzzük össze az egészet úgy 15 perc alatt!
3. Eközben főzzük meg a tésztát a csomagoláson látható utasítások szerint!
5. Végül adjuk a kolbászos szószhoz a tejszínt is, majd alacsony lángon keverjük bele a parmezánt is.
6. A leszűrt tésztával forgassuk össze, melegen tálaljuk!