Gasztro

Dobd fel a reggeleket egy jó kis banánsplittel!

Bár alapvetően édességként tekintünk rá, a banánsplitet reggelire is fogyaszthatjuk.

A banánból elképesztően jó dolgokat lehet készíteni, például banánsplitet. Ha lecseréljük a fagylaltot görög joghurtra a banánsplit tetején, máris könnyebben elképzelhető reggeliként. Mutatunk pár ötletet, hogyan lehet ez az ízletes és egészséges étel napindító finomság is.

Forrás: Little Things

Hozzávalók

banán
sima görög joghurt
müzli
eper
áfonya
málna
mogyoróvaj
szalonna
nutella
csokoládédarabkák
csokoládészirup
mangó
kivi
méz
tejszínhab
kókuszreszelék

Forrás: Little Things

Elkészítés

  • A bogyós banánsplithez a hosszában félbevágott banánokra kenj görög joghurtot, szórj rá müzlit, apróra vágott epret, áfonyát, málnát, és a tetejére csorgass egy kis mézet.
  • A következő módról azt mondják, Elvis Presley kedvence volt, talán ezért is olyan fura a recept. A banánalapra ugyanúgy először joghurtot és müzlit tegyél, majd csapj rá egy kis mogyoróvajat. Itt jön a furcsaság, nem olvasod rosszul, itt lesz szükség a szalonnára. A dolognak még nincs vége, ha megszórtad szalonnával a splitet, nutellát is rakj rá. Megértjük, ha ezt a változatot most kihagyod a reggeleidből.
  • A következő ötlet a hagyományos csokis banánsplit receptje. A sorrend ugyanaz az elején: görög joghurt, müzli, majd tegyél rá apróra vágott epret. Ezeket még megszórhatod csokoládédarabokkal és megöntözheted sziruppal is, ha kedved tartja. Végül jöjjön díszítésképp a tejszínhab és a cseresznye.
  • Az utolsó recept a trópusi banánsplit változata. A félbevágott banánokra a joghurt és a müzli után apróra vágott mangót, apróra vágott kivit és kókuszdarabokat szórjunk, majd öntsünk rá egy kis mézet.

A szalonnát leszámítva elég nehéz a választás, ezért próbálj ki mindennap egy másik változatot!

Ha videót is néznél a készítésről, a Little Thingsen megteheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top