Gasztro
Szponzorált tartalom

Sonkatekercs kezdőknek – egy négysoros recept, ami mindig kiment a szorult helyzetből

Leggyakrabban a karácsonyi és húsvéti asztalon találkozik az ember a sonkatekercsel – talán ezért is alakult ki róla az a téves elképzelés, hogy csak különleges alkalmakkor illő felszolgálni. Pedig amilyen mutatós, olyan egyszerű és hétköznapi dolog: kiváló választás baráti összejövetelekre, gyerekzsúrokra, de egy átlagos családi vacsorához is. Mutatunk egy receptet, aminek minden konyhakötény zsebében ott a helye!

Látványos, gyors, egyszerű és népszerű, ráadásul a szerda esti vacsorától kezdve a házibulin át az öltönyös, svédasztalos rendezvényig bárhol megállja a helyét. A sonkatekercs szilárd, megbízható pontja a magyar hidegkonyhai szakácsművészetnek, olyan origó, mint a töltött káposzta vagy a palacsinta. Fő erényei közé tartozik, hogy költséghatékony és gyorsan elkészíthető, így akkor is bátran bevethetjük, ha szorít minket az idő vagy épp a pénztárcánk kicsit laposabb a kelleténél. Egy jó sonkatekercs receptre ezért mindenkinek szüksége van – mi pedig be is szereztünk egyet a klasszikus tormás változatból!

Gyors, látványos, egyszrű és mindenki szereti! (fotó: istockphoto.com)

Hozzávalók:

20 dkg natúr sajtkrém

16 szelet sonka

10 dkg vaj

2 ek. majonéz

2 tk. mustár

2 tk. ecetes torma

bors

Elkészítés:

A sajtkrémet a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a majonézt, a mustárt és a tormát is. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal a masszát, majd kanalazd a gépsonkaszeletek közepére. Tekercseld fel őket, és tedd hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Franciasaláta-ágyon vagy friss, ropogós kenyérrel tálalva az igazi.

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top