Gondoskodni együtt jó
Szponzorált tartalom

Vállalom, hogy ráveszem a gyerekeket, hogy lepjék meg a nagyit egy takarítással, miközben mi elvisszük a nagyszülőket moziba

Dolgozó szülőként két oldalról is folyamatos nyomást érezhetünk, mi vagyunk a szendvics közepén. A gyerekeinkkel is foglalkoznunk kell, de már az idős szüleink is igénylik a segítséget.

Mikor is volt utoljára igazi programunk a saját szüleinkkel? Mindenhol azt halljuk – és milyen igaz, hogy a gyerekeinknek a legtöbb, amit adhatunk, a közösen eltöltött idő. Magunknak, és a szüleinknek sem adhatunk ennél többet!

létra, takarítás, pókháló

Győződjünk meg róla, hogy mindent biztonságosan használ a gyerekünk! (Fotó: Pexels)

Szerencsére egy tizenkétéves kamasz már tökéletesen ki tud takarítani a nagyszüleinél, némi szervezés segítségével. Szerencsére a tinik meglehetősen jófejek tudnak lenni, ha a nagyszüleikről van szó, de azt is szeretik, ha szokatlan segítséget kérünk tőlük. Márpedig az, hogy ők takarítsanak ki a nagyszülői házban, míg mi moziba visszük a nagyit, az meglehetősen szokatlan.

Ne a nagyi másszon létrára!

A dolog egy kis szervezést igényel. A kamasszal együtt szállítsunk mindent a helyszínre, amire szüksége lehet. Hiába van a nagyinak porszívója, ha van autónk, akkor vigyünk inkább a sajátunkat, ugyanis meglehetősen furcsa dolgok miatt tudják feladni a tizenévesek a megbeszélt munkát. Például azért, mert a nagyi porszívóját nem ott kell bekapcsolni, ahol a sajátot. 

Legyen náluk mindenféle tisztítószer, gumikesztyű, papírtörlő, és egy könnyen mozgatható, biztonságos létra is.

A legnagyobb segítség ugyanis a nagyszülőknek az, ha olyan helyeken portalanítanak, takarítanak ki helyettük, ahova ők nem érnek el. Az ablakpucolást ne bízzuk a gyerekekre, de egy ennyi idős kamasz már nyugodtan lepókhálózhat, letörölheti a szekrények tetejét, alaposan kiporszívózhatja a lakást, és lesúrolhatja a csempéket a konyhában és a fürdőszobában.

Multiplexbe a nagyszülőkkel?

Amíg ő dolgozik, mi ne aggódjunk, hanem bízzunk meg benne. A nagyszülőkkel pedig nézzünk meg egy kellemes vígjátékot vagy egy krimit egy moziban. Ne azt a filmet válasszuk, amit mi látnánk a legszívesebben, hanem gondolkodjunk kicsit az ő fejükkel.

popcorn, mozi

A nagyszülőket moziba vinni nagy élmény mindenkinek (Fotó: Pexels)

A romantikus vígjátéknál jobbat nincs jobb választás, de azt is tartsuk szem előtt, hogy érdemes szinkronizált filmre beülni, mert a szüleink szeme már nem mindig látja jól a feliratokat. A multiplex izgalmas lehet, de néha túl sok inger egy idős embernek. Lehet, hogy a művész mozi jobb választás, persze ez egyáltalán nem biztos!

Vicces megfigyelés, de az idősebb emberek nagy része kedveli a gyorséttermi hamburgert, úgyhogy film után akár ezzel is meglephetjük őket, valószínűleg évekkel ezelőtt ettek ilyesmit utoljára.
Miután hazakísértük őket, ne felejtsük el megjutalmazni a gyerekünket se: menjünk vele is el egy hasonló körre, vagy ha azt nem szeretné, adjunk rá lehetőséget, hogy kérhessen valamit magának.
Ismételjünk!

Olvass többet a témáról a Zewa oldalán.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top