Hajas Trend

Segítség! A lányom utál fésülködni!

Nálatok is családi perpatvarral kezdődnek a reggelek a fésülködés miatt? Te is félve unszolod a lányod a hajmosás utáni hajazásra? A hajápolás rémálomként indul, de igazán boldog befejezés lehet, ha megszívleled tippjeinket, melyek segítenek megszerettetni a fésülködést a legszebb hajú és legmakrancosabb királylányokkal is!

Egy tipp Anyának Hajas László mesterfodrásztól:

Gyerekjáték a mesés frizura elkészítése a Bellissima Magic Style melegített hajkefével. Lágyan omló hullámok, vagy csillogó kisimított haj, percek alatt elkészítheted magad is. A haj formázására nem kell sok időt szánni mégis meglepően profi frizurát készíthetsz akár a reggeli készülődés idején is!

Segítség! A lányom utál fésülködni!

1. Kislányos környezet, tükör, fésülködőasztal

A gyerekek sok mindent utánzással sajátítanak el, és nagyon fontosak számukra a külsőségek, ezért legyen egy kis tükrös, leülős hely, ahol a legkisebb is szépítkezhet picit. Az se baj, ha ez a „hölgy-sziget” igazi rózsaszínes, kislányos hangulatos sarok.

2. Fésű, hajkefe, hajápoló szerek

A megfelelő sarokhoz, megfelelő eszközök is szükségesek. Fontos, hogy a külsőségek mellett szülőként ügyelj a minőségre is, legyen az asztalon kifésülő fésű és hajkefe lekerekített végű sörtével! 

3. Tanuljon bánni a hajával

A hosszabb haj, hosszabb törődést is igényel, ezt nem árt mielőbb tudatosítani, azzal együtt, hogy a szép dús haj, szépséget ad a lányoknak. A helyes hajápolást lépésről lépésre, nagy türelemmel tanítsd meg a lányodnak!

Segítség! A lányom utál fésülködni!

 

4. Közös élmények anyuval a fodrásznál

Azok a kislányok, akik elkísérhetik anyukájukat a fodrászhoz, szívesebben és nagyobb érdeklődéssel bánnak a saját hajukkal. Az utánzó játékok közé hamar bekerül a fodrászkodás is.

5. Játékok hajaskodás

És ha már fodrászkodás van a gyerekszobában, akkor a babák és macik után akár anyu is lehet a következő vendég. A közös hajfésülés, „frizuráskodás” sok tapasztalatot és nagy élményt ad a gyereknek.

6. Kedvenc frizura

Lehet, hogy gyerekként mindig két copfra vágytál, de az is lehet, hogy a te lányodnak nem tetszik ez a frizura, mindig beszéld meg vele, milyen hajat látna szívesen a fején. Mutass neki újabb variációkat és gyakorolj vele közösen, hogy minél csinosabban mutasson!

7. Kislányos hajdíszek, csatok, hajgumik

Se szeri, se száma a csodásabbnál csodálatosabb kislány hajdíszeknek, csattoknak, gumiknak, pántoknak, masniknak. Érdemes ezekből beszerezni néhányat, sőt, az egyszerűbbeket akár közösen el is készíthetitek, annak lesz csak igazán nagy értéke!

8. Közös játék a tükör előtt Anyuval

Minden hajfésülködős hisztit elfelejtenek a gyerekek egy igazán felszabadító közös játék során. Engedjük, hogy amikor mi fésülködünk, akkor mellettünk a gyerek is fésülködjön, sajátítsa el a mozdulatokat, még akár mókázhatunk is vele, több időbe telik, de a fontos pillanatokhoz bizony idő kell!

Segítség! A lányom utál fésülködni!

+ 1 tipp: Csodás vagy!

Soha ne hagyjuk dicsérő szó nélkül a frizurát! Mutassuk meg a tükörben a gyereknek is, hívjuk fel rá a családtagok figyelmét, és ha olyan kivételesen jól sikerült, akár fotózzuk is le, lényeg, hogy a gyerek érezze, van egy kis munka vele, de megéri a végeredmény, mert ezzel sokaknak örömet okozhat!

 További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top