Hangadó

Feminfo kurátor

Megmutatjuk, hogy a nőkről is szólnak hírek, ha más oldalakon nem is találkozol velük, vagy csak a margón jut nekik hely. Vagy röviden: "Hírek. Nőkről."

A feminfo nőkről, nőket érintő témákról, hírekről ír, nem csak nőknek. Úgy látjuk, hogy a nők és a közélet viszonya messze túlmutat a családon belüli erőszak, a női kvóták vagy az üvegplafon – egyébként nyilvánvalóan külön-külön is rendkívül fontos – ügyén. Így hát belefogtunk az írásba, hogy ne csak az ismerőseinkkel osszuk meg, mit gondolunk ezekről a kérdésekről. Ketten állunk a feminfo név mögött, átlagos, fiatal, családos nők vagyunk egy rakás gyerekkel. 

Feministáknak tartjuk magunkat. Milyennek? Ismeritek a kézműves csokikat? Száz és százféle ízük lehet attól függően miből és mennyit teszünk bele. Így van ez szerintünk valahogy a feminizmussal is. Mindenki maga állíthatja össze, mivel tud azonosulni, csak a kiindulási pont közös. Mindannyian a nők javát szeretnék szolgálni, a nők helyzetén kívánnak változtatni és női szemszögből, nőközpontúan vizsgálják a világ történéseit. 

Minket elsősorban a nőket sújtó sztereotípiák, a hétköznapi szexizmus zavar. Rengeteg az olyan csak nőkkel szemben támasztott elvárás, amelyeknek sokan nem tudnak és nem is akarnak megfelelni. Azt gondoljuk, hogy a skatulyák nem teszik boldogabbá az embereket, a férfiakat sem. Szerintünk nyilvánvaló, hogy a nemi sztereotípiák és a szexizmus ellen a férfiak és a nők is sokat tehetnének. Ez is feminizmus. A miénk. És a tiétek, akik egyet tudtok ezzel érteni.

Feminfo kurátor
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top