régi_Háztartási tippek

Erre is jó a sütőpor! – 10 tipp takarításhoz

Bevethetjük kellemetlen szagok, zsírfoltok ellen, nagyszerű súroláshoz, mosáshoz, felmosáshoz, és az eldugult lefolyóval is elbánik. Nem bántja sem a szemünket, sem a bőrünket, és nagy kiszerelésben olcsón beszerezhetjük.

A legtöbb konyha polcán ott pihen egy sokoldalú csodaszer, amit általában csak arra használunk, hogy a sütemények szép magasra emelkedjenek fel tőle. Pedig ezen túl is rengeteg dologra, például súrolásra, a szagok semlegesítésére, folttisztításra szintén kiváló.

Mivel nem szabadulnak fel belőle káros anyagok, még az érzékenyebb bőrűek is dolgozhatnak vele, akik allergiásak a bolti tisztítószerekre, és nem hagy maga után szagot, mint az ecet. Ha nagy mennyiségre van szükségünk, akkor ne kis tasakokban vegyünk, hanem szerezzünk be belőle nagyobb kiszerelésben, nem fogjuk megbánni. Egy kiló sütőporhoz így 500 és 1000 forint között hozzájuthatunk.

Erre is jó a sütőpor! - 10 tipp takarításhoz

1. A sütőpor tökéletes fegyver a szagok semlegesítésére. Öntsünk ki belőle egy kis tálkába, és tegyük be a hűtőbe, hogy elvegye a kellemetlen aromákat. Ugyanígy rakhatunk belőle a ruhásszekrénybe is, csak cserélgessük havonta. Sőt a bebüdösödött, beizzadt cipőkön is segít, ha szórunk beléjük.

2. Felmosáshoz sincs szükségünk durva vegyszerekre, ha van kéznél egy kis sütőpor. Csak öntsünk 15 dekát a felmosóvödörbe, engedjük fel meleg vízzel, és ezzel menjünk végig a padlón. Utána töröljünk még fel egyszer tiszta vízzel is.
 
3. Felfrissíthetjük vele a szőnyeget is, csak szórjunk rá a porból, majd utána porszívózzuk ki. Még a legmakacsabb állatszag sem áll ellen ennek a kezelésnek.

4. A mosásnál is hasznát vehetjük, ha törölközők, ágyneműk, függönyök kerülnek sorra, akkor a mosóporhoz adjunk 15 deka sütőport.

5. Ha bebüdösödött a mosogatószivacs, akkor azon is segít a sütőpor. Adjunk két evőkanállal fél liter meleg vízhez, és abba áztassuk be, majd öblítsük ki.

6. Megmenthetjük az odakozmált lábosokat, ha sütőport szúrunk az aljukra, felöntjük meleg vízzel, majd másnap reggel állunk neki eltávolítani az odaszenesedett ételmaradványokat.

Erre is jó a sütőpor! - 10 tipp takarításhoz

7. A konyhai felületek tisztítására is kiváló anyag a sütőpor, szórjunk belőle a nedves törlőkendőre vagy szivacsra, és azzal essünk neki a pecsétekkel és morzsákkal borított pultnak.

8.
Ha csúnya ásványi lerakódások éktelenkednek a mosdónkon, a vécén vagy más felületen, akkor keverjünk ki krémesre három rész sütőport és egy rész vizet, vigyük fel a problémás felületre, hagyjuk dolgozni, majd súroljuk át egy kefével.

9. Ezzel a keverékkel a ruhákból is kihozhatjuk a zsírfoltokat. Csak dörzsöljük be a foltba, majd dobjuk be a többi ruha közé a gépbe.

10. Ha eldugult a lefolyó a kádban vagy a mosogatóban, azon is segít egy kis sütőpor ecettel kombinálva. Öntsük tíz dekát a lefolyóba, majd mehet rá egy deci ecet, és hagyjuk hatni 15 percig. Közben melegítsünk vizet, és ha felforrt, öntsük le vele a feloldódott koszokat.

Ha egy folt minden eddiginél makacsabbnak bizonyult, a Vanish új megoldása biztosan mindenkit meggyőz. További információk>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top