Heti menü cikkek

Mit főzzek ma? Tejszínes-baconös spagettit!

A tészta az egyik leghálásabb alapanyag. Még egy zsúfolt napon is meleg ebédet/vacsorát varázsolhatunk az asztalra, ha van otthon egy kis spagetti, és néhány alapanyag. Készülhet ugyanez akár sonkával, gombával kiegészítve is.
Mit főzzek ma? Tejszínes-baconös spagettit!

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • friss bazsalikom
  1. A bacont felkockázzuk, és serpenyőben ropogósra pirítjuk. Ha kész, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. (Ha túl sok a zsír, akkor le kell önteni, épp csak annyi legyen, ami elegendő a hagymához.)
  2. Ha kész, felöntjük a tejszínnel, és közepes lángon néhány perc alatt besűrítjük.
  3. Megfőzzük a spagettit.
  4. Ha kész a spagetti, összeforgatjuk a hagymás-szósszal, majd megszórjuk a megpirított baconnel és friss bazsalikommal. Azonnal tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top