Heti menü cikkek

Pizza liszt nélkül – 2016 sztárja

Az egész világot bejárta a gluténmentes pizza receptje, mely - némi meglepetésre - karfiolból készül. A recept egyszerű, így akár még egy karácsonyi készülődéssel töltött napba is belefér.
Pizza liszt nélkül - 2016 sztárja

Hozzávalók az alaphoz:

  • 50 dkg karfiol (kb. 1 fej)
  • 2 db tojás
  • 1 nagyobb csipet só
  • 20 dkg reszelt sajt (pl. Gouda)

A paradicsomszószhoz:

  • kevés olívaolaj
  • 2 gerezd meghámozott, apróra vágott fokhagyma
  • fél csokor friss bazsalikom
  • 400 g konzerv paradicsom
  • tengeri só és frissen őrölt bors

A tetejére:

  • 20-25 dkg mozzarella
  • friss bazsalikom

1. A paradicsomszószhoz egy nagy serpenyőben felhevítünk kb. 1 evőkanálnyi olívaolajat, és illatosra pirítjuk rajta a felaprított fokhagymát. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a paradicsomot, és a fakanál hátlapjával szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat. Sózzuk, borsozzuk, kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük.

2. Az alaptésztához a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és aprítógépben – több részletben – krémesre daráljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot és a sót, és összegyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, kézzel lenyomkodjuk és kört formázunk belőle, és 180 fokon 20 percig sütjük.

3. Ekkor megkenjük a paradicsomszósszal, ráhelyezzük a mozzarella szeleteket, és további 10-15 percig sütjük. Ha kész, friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top