Kos

nlc | 2008. Január 08.

A Kos szülöttek 2008-ban egész évben veszélynek lesznek kitéve, ha nem lesznek sokkal óvatosabbak. Nekik egyébként is folyamatosan figyelniük kell, mert alaptermészetüknél fogva kihíváskeresők és állandóan harcra készek, ami nem egy „életbiztosítás”. Ebben az évben különösen vigyázniuk kell a hirtelen mozdulatok, váratlan irányváltások és meggondolatlan cselekvések terén. Több apróság összjátékából lehet például baleset. Idén a figyelmetlenségük miatt tartósabb egészségkárosodást szenvedhetnek: csonttörés, ínszalagszakadás stb. Az a szerencséjük, hogy a Jupiter, a nagy szerencse bolygója egész évben jelen lesz az életükben. Vagyis ha bármi történik, akkor viszonylag könnyen megússzák, illetve gyorsan felépülnek– de természetesen ezzel a szerencsével élni lehet, visszaélni tilos!





Tavasszal az étkezésre kell jobban odafigyelniük, mert a gyomruk tiltakozhat a túl erős, fűszeres, forró, hamarjában bekapkodott ételek ellen.

Nyáron többször is lehetnek kisebb tüneteik, például: tüdő-, bőr-, szív-, bélpanaszok, de ezek egyike sem komoly. A tünetek gyorsan megszűnnek, ha kicsit lepihennek, lelassulnak, jobban odafigyelnek az egészséges életvezetésre. Bármennyi idősek a Kosok, idén szembesülniük kell azzal, hogy a testük elhasználódik az évek során, és hogy tisztelniük kell a saját testüket azzal, hogy megadnak „neki” mindent, amire szüksége van.

Ősszel párkapcsolati gondok, illetve vitás peres ügyek okozhatnak olyan feszültségeket, amelyek betegségtünetként is megjelenhetnek. Derékfájdalmak, vesepanaszok, bőrkiütések formájában jelezhet a szervezetük, hogy túl sok a teher. Érdemes egy bizalmas baráttal megosztaniuk a problémáikat, ne tartogassák magukban! Kimondva, átbeszélve ott is lehet a megoldás! Megtapasztalhatják az ősi bölcsesség igazságtartalmát: „Saját magunk megbetegítői, így gyógyítói is vagyunk.”

Év vége felé a hivatásban elért eredmények elégedettséggel fogják eltölteni, de a hajtás miatti fáradtság rövid időre ágynak döntheti a Kosokat. Ezt megelőzendő, szabadságot lenne célszerű kivenniük, és jó lenne elutazniuk.

A 2008-as évet kétféleképpen búcsúztathatják: vagy ingerült, gondterhelt állapotban, vagy tele energiával, ötletekkel és újabb célokkal. Ez utóbbit úgy érhetik el, ha szeretik önmagukat annyira, hogy nem zsigerelik ki teljesen, hanem engedélyeznek saját maguk számára lazítást és szakítanak időt a feltöltődésre.
Exit mobile version