Horoszkóp

Igazából szerelem – júliusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Júliusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj júliusban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják júliusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Kiszáradás
Ami a megoldást hozza: Befogadás
Ami megszületik: Játék

Igazából szerelem – júliusi szerelmi előrejelzés

1. lap: Kiszáradás

Leonie Dawson, ausztrál művész és üzletasszony épp a napokban írt arról, hogyan szárad ki az inspiráció kútja, ha életünk egy-egy területére nem fordítunk elég figyelmet. Írásában David Whyte (angol–amerikai költő, író) egyik könyvéből idézett, ezt fordítom most le neked.

“Háromféle házasság létezik.

Egyrészt házasságban élsz valaki mással, azokkal az emberekkel, akik mellett elköteleződtél, akikkel kapcsolatban azt választottad, hogy szeretni és tisztelni fogod őket jóban-rosszban: a párod, a gyerekeid, a barátaid.

Másrészt házasságban élsz a munkáddal. Ez az a tevékenység, ami mellett elkötelezted magad, és azt választottad, hogy szeretettel elvégzed még olyankor is, amikor ez kifejezetten nehéznek tűnik.

Aztán pedig házasságban élsz saját magaddal: azzal, akit sohasem hagyhatsz el.

Mind a három házasság egyformán fontos. Ha minden figyelmünket közülük csak egyre vagy kettőre fordítjuk; ha elhanyagoljuk valamelyiket, az mind a három házasságot rombolja.

Amire mindhárom házasságban szükség van, az a beszélgetés. A jelenlét. Ez az, amivel kimutathatod, hogy törődsz azokkal, akikkel házasságban élsz, ezért figyelsz rájuk, és gondoskodsz a kapcsolatotokról. Időt szánsz a házasságra, mert fontos neked.”

Szép ez a hasonlat, ami a házasság szóval írja le a szeretteinkhez, a munkánkhoz, valamint az önmagunkhoz való egészséges kapcsolatot. Hiszen fontos, hogy mindegyikben legyen elköteleződés, szeretet, tisztelet és kitartás.Talán még ez a sok nyári eső is mind arra figyelmeztet, hogy ne engedd kiszáradni egyik területet sem. Ezért ha úgy érzed, hogy fáradt vagy, nincs energiád, nincsenek ötleteid, és eleged van mindenből, akkor gondold végig, vajon e három házasság közül melyik az, amit mostanában elhanyagoltál?

Saját magunk az, aki szinte mindig a legrövidebbet húzza. Lehet, annyira lefoglal a családod körüli sok teendő, hogy a munkádra kevés figyelmed marad, önmagaddal pedig már egyáltalán nincs lehetőséged törődni. És az is lehet, annyira sok a munkádból fakadó feladat, hogy nem tudsz minőségi időt tölteni sem a szeretteiddel, sem önmagaddal. De olyat még nem hallottam, hogy valaki olyan sok figyelmet fordított volna (egészséges módon) önmagára, hogy emiatt teljesen elhanyagolta volna a családját és a munkáját. Sőt, a végső megoldásunk épp a betegség szokott lenni: így végre ki tudjuk kényszeríteni a törődést, amire vágyunk.

A július ezért arra hív, hogy vizsgáld meg életed különböző területeit, és vedd észre azokat, amelyeket a kiszáradás fenyeget. Azért fontos ez, mert ha túl sokáig feszíted, egyszer csak elpattan a húr:

  • ha nem figyelsz rájuk, a fontos kapcsolataid megszakadnak;
  • ha nem vagy jelen a munkádban, hibákat követsz el, konfliktusokba keveredsz, és elveszíted az ügyfeleidet;
  • ha nem törődsz magaddal, akkor elfogy a lelkesedésed, kedvetlen leszel, és legrosszabb esetben megbetegszel.

Mindeközben pedig szinte teljesen elveszíted a vonzerődet, és minimálisra csökken az esélyed arra, hogy új, boldogító kapcsolatokra tegyél szert.

2. lap: Befogadás

Így aztán már nem is csodálkoztam, amikor második lapnak a Befogadás érkezett júliusra. Ez egyértelművé teszi, hogy melyik házassággal lesz érdemes elsősorban foglalkoznod ebben a hónapban: azzal, amelyiket önmagaddal kötöttél. Ez a kártya arra hívja fel a figyelmedet, hogy júliusban fokozottabban vedd észre az ajándékokat, amiket az élet folyamatosan felajánl neked. Fogadd el, ha valaki adni akar neked valamit, és tedd ezt anélkül, hogy azonnal azt éreznéd: viszonoznod kell. Tudatosítsd, hogy ez a hónap neked most erről szól, így bátran elfogadhatsz mindent, ami érkezik.

Aztán ha van kedved, végezd el az alábbi gyakorlatot:

1. Teremts egy órát, amit magadra szánhatsz, és ülj le a naplóddal a kedvenc foteledbe, vagy egy parkban, vagy egy kávézóban, vagy bárhol, ahol szívesen elidőzöl hosszabban.

2. Hunyd be a szemed és tedd fel a kérdést: Hogyan táplálom magam? Kik azok az emberek, melyek azok a helyek, dolgok és tevékenységek, amelyek jó érzéseket keltenek bennem? Lásd magad, amint éppen élvezed ezeket. Érezd a boldogságot, szeretetet, nyugalmat, amit hoznak ezek az emberek, helyek, dolgok, tevékenységek.

3. Írd le mindazt, ami felmerült. Legyen három listád:

  • tápláló emberek;
  • tápláló helyek, dolgok;
  • tápláló tevékenységek.

4. Vedd át a nem-író kezedbe a tollat, és egy új oldalon fejezd be ezt a mondatot: Gyengének vagy sebezhetőnek érzem magam, amikor … testi érzésekre, gondolatokra, érzésekre gondolj. Olyan helyzetekre, amikor rosszul érzed magad, akár fizikailag fáradtnak, akár túlhajszoltnak, akár szomorúnak, bizonytalannak stb.

5. Egy következő oldalon pedig írj újra a domináns kezeddel: válaszolj a korábban felvetett dolgokra. Szeretetteli, tápláló éned nevében válaszol: lehet, hogy az elsőnek megírt három listát is akarod használni. Szólhat így a válasz: Amikor fáradt vagyok, pihenhetek, hallgathatok zenét vagy forró fürdőt vehetek. Vagy így is: Amikor fáradt vagy, hagylak pihenni. Adj szeretetteljes válaszokat mindenre, amit a nem-író kezeddel a papírra vetettél.

Ezzel a gyakorlattal ráébredsz az önmagaddal való törődés forrásaira, és már nem másoktól fogod várni, hogy kielégítsék az igényeidet. Elkezdesz gyengéden, szeretettel törődni magaddal.

3. lap: Játék

Amikor mindezt megteszed, és feltöltöd belső raktáraidat, újra képes leszel az életet játéknak tekinteni. Július végére minden könnyebbé válik, és kitölti a napjaidat a nevetés, az öröm, a derű. Ez pedig a legalkalmasabb lelkiállapot arra, hogy – ha nincs még melletted, akkor – megérkezzen a társad. Ha pedig már most is kapcsolatban élsz, akkor azt fogod észrevenni, hogy az önmagadnak adott idő sokszorosan visszatükröződik kapcsolatotok elmélyülésében.

Minél több időt szánsz magadra, annál több energiád lesz arra, hogy a kedveseddel és a családoddal is minőségi időt tölts el, és valódi figyelmedet ajándékozd nekik. Mindez pedig visszahat a munkádra is: nemcsak azért növekszik benned a lelkesedés és az öröm, mert közben nyaralni is voltál, hanem azért, mert megadtad magadnak azt a figyelmet, amire a lelked oly régóta vágyott. Ez a kártya közben arra is emlékeztet, hogy időről időre felejtsd el az életkorodat, és legyél újra gyerek. Keress olyan játékos tevékenységeket, amelyeket szívesen végzel, és örömmel töltenek el.

Láthatod például, mennyire népszerűvé váltak az utóbbi időben a felnőtteknek készült színezők. Az alkotás olyannyira az emberi természet része, hogy folyamatosan részesülnünk kell belőle, akár művészeknek nevezzük magunkat, akár nem. Keresd hát meg azt a kreatív tevékenységet, amely közel áll hozzád, és amit talán már régóta szeretnél kipróbálni, és szánd rá a júliust, hogy belevesd magad! Nem kell rögtön jól csinálnod; egyszerűen csak merülj el benne, és leld benne örömödet!

Szenvedélyes, tüzes, játékos júliust kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top