Horoszkóp

Igazából szerelem – augusztusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Augusztusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj augusztusban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják augusztusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Manipuláció
Ami a megoldást hozza: Elköteleződés
Ami megszületik: Ellenállhatatlan vonzerő

Igazából szerelem – augusztusi szerelmi előrejelzés

1. lap: Manipuláció

De én sohasem szoktam manipulálni! – tiltakozik szinte mindenki, aki egyéni konzultációban ezt a lapot húzza, mint aktuális elakadásának forrását. Teljes mértékben megértem őket, mert ilyenkor arról a manipulációról van szó, amiről nem tudunk. Amit úgy teszünk a környezetünkkel, hogy észre sem vesszük.

Már csak azért sem tűnik fel, mert a manipulációt (mint annyi minden mást) is mintaként hozzuk magunkkal. Így előfordulhat, hogy nem is ismerjük a kommunikáció más formáit: nem tudjuk, milyen a nyílt őszinte kommunikáció, mert a családunkban mindenki a manipuláció különböző formáit használta, így mi is ezt tanultuk meg, és ez vált számunkra természetessé.

A manipuláció mélyén az irányítási vágy rejlik: azért manipulálunk, hogy elérjük, a dolgok úgy történjenek, ahogy mi szeretnénk. Nem tudjuk vállalni annak a kockázatát, hogy nyíltan kérjük, amit akarunk, mert attól tartunk, akkor visszautasítanak. És attól is tartunk, hogy a visszautasítást pedig nem tudjuk elviselni. Ez abból a tévedésből fakad, hogy úgy véljük, az értékességünket az határozza meg, mások hogyan reagálnak ránk. Ha visszautasítanak, nyilván nem szeretnek, nem vagyunk fontosak, nem becsülnek eléggé.

Írok neked egy példát, hogy augusztusban legyen alkalmad ráismerni, amikor akaratlanul is a manipulációt választod a nyílt kommunikáció helyett.

“Mi a probléma, drágám?” – kérdezi a kedvesed.

“Semmi” – vágod rá durcásan, ám a testtartásod, a mimikád, a tekinteted, a hangod tónusa mind arról árulkodik, hogy de igenis, van valami bajod. Nem mondod meg nyíltan, hanem azt várod el, hogy ő kitalálja magától. Úgy véled, a boldog párkapcsolat egyik ismérve az, ha kitaláljuk egymás gondolatait. Ez azonban tévedés. Sőt, az is tévedés, ha így morfondírozol:

“Mostanra már igazán tudhatná! Mindig így viselkedem, amikor valami bajom van. Tudnia kéne anélkül, hogy mondanám.”

Nagyon sok meghitt közelségen alapuló kapcsolatban valóban mélyen megismerjük egymást, és ráérzünk arra, ha a másikat bántja valami. Ám ez nem ok arra, hogy ebből elvárás és manipuláció szülessen.

Manipuláció az is, ha a kedvesedtől vagy a kapcsolatotoktól “büntetésből” megvonsz valamit, ami eddig a része volt: a figyelmedet, a szeretetedet, az érintésedet, a szexuális együttléteket. A büntetésed addig tart, amíg a másik ki nem engesztel valamivel, illetve rá nem jön, hogy mi az, amivel kihúzta a gyufát. Ám felnőtt, egyenrangú emberek nem bánnak így egymással.

Felnőtt, egyenrangú emberek nyíltan beszélnek arról, hogy éppen milyen érzéseket élnek át, és mire lenne szükségük a másiktól. Tisztában vannak vele, hogy saját értékességük nem függ a másik reakciójától, így minden kérésre lehet igent, és lehet nemet is mondani anélkül, hogy abból világraszóló konfliktus születne.

Határozd hát el, hogy augusztusban felderíted saját, manipulációra épülő mintáidat, és elengeded őket!

2. lap: Elköteleződés

Ahhoz, hogy a manipulációt kitakaríthasd az életedből, el kell köteleződnöd a nyílt, őszinte kommunikáció mellett. El kell köteleződnöd amellett, hogy ezentúl kimondod, amit szeretnél; elkéred, amire a másiktól vágysz; és beszélsz az érzéseidről akkor is, ha ettől látszólag sebezhetőbbé válsz.

Réges-régen, üzleti tréner koromban olyan tréningeket is vezettem, ahol azt gyakoroltuk, hogyan tarthatunk olyan beszédeket, amelyek végig lekötik a hallgatóság figyelmét. Egy-egy jól sikerült beszédnek szinte mindig része volt egy olyan történet, amelynek elmesélésekor az előadón jól látszottak az érzések, amiket átél közben. Volt, hogy elsötétült a tekintete, és megremegett a hangja a haragtól; volt, hogy könnyek peregtek az arcán a meghatódottságtól; és volt, hogy mély levegőket kellett vennie ahhoz, hogy egyáltalán folytatni tudja a beszédet. Ilyenkor mély csend lett a nézőtéren, és mindenki feszült figyelemmel követte a történet alakulását. Átérezték, amit az előadó érez éppen és megszületett bennük az egyetértés, a megbecsülés, a tisztelet.  

Ugyanez történik, ha mostantól elköteleződsz önmagad mellett, és bátran vállalod azt, aki vagy. Arra kell csak figyelned, nehogy manipulációra kezdd használni az érzéseidet is. Ha azért mutatod meg az érzéseidet a kedvesednek, hogy ezzel rávedd, csináljon valamit másképp, akkor ismét tévúton jársz. A szándékod ilyenkor inkább legyen ez:

“Megmutatom az érzéseimet, hogy lásd, mi zajlik bennem éppen most. Szeretném meggyógyítani ezeket. Kérlek, légy a segítségemre ebben.”

A te elköteleződésed felébreszti az övét is. Amint képes vagy száz százalékban odaadni magad a kapcsolatotoknak, az intimitás elmélyül köztetek. Ha pedig nem ez történik, akkor lehet, ez alkalommal nem ő az igazi …

Legyen hát az augusztus az elköteleződés hónapja számodra! Köteleződj el amellett, hogy ezentúl nem rejtőzködsz, hanem bátran megmutatod valódi, szeretetteljes, szeretni való lényedet!

3. lap: Ellenállhatatlan vonzerő

“Bárhogy fekszem, szexi vagyok” – volt a szavajárása az adriai elvonulásom egyik résztvevőjének, valahányszor a sziklás tengerparton megpróbáltuk nem csak kényelmesen, hanem csinosan is elhelyezni magunkat. Hiszen a valódi vonzerő egyáltalán nem abból fakad, hogy milyen pózt veszünk fel; vagy milyen ruha van rajtunk; vagy milyen kiegészítőkkel szerelkeztünk fel. Ellenállhatatlan vonzerőnk az önmagunk melletti elköteleződés eredménye. Az lesz vonzó mindenki számára, aki mélységesen szereti és elfogadja magát épp olyannak, amilyen. Azzal akar mindenki összebarátkozni, aki bátran beszél arról, hogy éppen mi zajlik benne, mert tudja, hogy minden, amit érez, gondol, mond és tesz, érvényes és fontos.

Ellenállhatatlan vonzerődet könnyedén kialakíthatod és fenntarthatod, ha augusztusban minden reggel és este átéled az alábbi minimeditációt:

Tudom, hogy ellenállhatatlan vonzerő lakozik bennem. Ez a vonzerő mindig is jelen volt: születésemkor ugyanúgy megkaptam, mint mindenki más. Senki és semmi nem tudja elvenni tőlem, mert lényem állandó, elválaszthatatlan része. Nekem csak annyi a dolgom, hogy fokozatosan lebontsam a többrétegnyi falat, amit tévedésből köré építettem. Most látom, amint ezek a falak tégláról téglára feloldódnak, és elenyésznek a semmibe. Én pedig itt vagyok nevetve, táncolva, szabadon; és örömmel fogadom mindazt, amire oly régóta vágyom, és ami most mind elindul felém. Ellenállhatatlan vonzerőm szívem közepéből fakad; onnan, ahol a tiszta, feltétel nélküli szeretet lakozik. Ez a szeretet odahív hozzám mindent, amire vágyom. Látom, amint egymás után érkeznek az emberek, a lehetőségek, az események, a körülmények, a tárgyak – minden, amit eddig kértem. Az emberek közül most kiválik a kedvesem, és odalép hozzám. Szorosan a karjába zár, és hosszan, forrón megcsókol. A szívemből túlcsordul a hála, az elmémben pedig csak ezek a szavak maradnak: Szeretek. Szeretnek. Szeretet vagyok.

Csodálatos, vágyakat beteljesítő augusztust kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top