Horoszkóp

Szeretettel elengedek mindent, ami káros – 12 mantra a leszokáshoz

Ha eddig nehézséget okozott a leszokás káros szenvedélyeidről, az talán pont azért történt, mert nem a legjobb módszerrel próbálkoztál. Írásunkban összegyűjtöttük, hogy az egyes kínai jegyeknek milyen mantrák segíthetnek megszabadulni káros szokásaiktól. Minden mantra hatásosabb, ha az általunk megadott általános megfogalmazás helyett pontosan megnevezzük benne a függőséget, amelytől szívesen megszabadulnánk.

NYÚL

A Nyúl a családszeretetéről és a barátságos jelleméről híresült el a kínai asztrológiában, igaz, úgy tartják, döntéseiben nem mentes az érdekektől sem. Káros szenvedélyeitől is akkor szabadul meg a legkönnyebben, ha ehhez érdeke (gyakran egészségügyi érdeke) fűződik. A Nyúl esetében fontos, hogy megértse a megelőzés fontosságát, és még az előtt búcsút mondjon káros szenvedélyeinek, hogy azok árthatnának egészségének.
A Nyúl leszokásmantrája: Szeretettel elengedek mindent, ami káros.
Tíz mantra a leszokáshoz

SÁRKÁNY

A Sárkány a sikeresség és a könnyed életmód jegye a kínai asztrológiában. Aki ebben a jegyben született, az mindig az élet boldogabbik oldalán jár, gyakran akkor is, ha ezért nem ő dolgozott meg. A Sárkány könnyen ér el eredményeket – ha elkezd értük dolgozni. Sajnos azonban azok is a Sárkányok, akik mindig “majd holnap” kezdik el a leszokást.
A Sárkány leszokásmantrája: Napról napra szabadabb vagyok függőségeimtől.

KÍGYÓ

A szépség és a bölcsesség jegye – számunkra talán meglepő módon – a Kígyó a kínai asztrológiában. A jegy szülöttei hajlamosak ideákban és magasröptű bölcsességekben gondolkodni, de a szellemi munkát néha nehezen hozzák le fizikai síkra. A leszokásukat is ez nehezíti meg: pontosan tudják, mit, miért és hogyan kellene tenniük másoknak, de saját magukat nehezen veszik rá arra, hogy letegyék káros szenvedélyeiket..
A Kígyó leszokásmantrája: A boldogsághoz nincs szükségem a függőségre.

Rutinos leszokónak számítanak a Lovak, akik a kínai asztrológia leglelkesebb és leglendületesebb jegyében születtek. A Ló jegyűek gyorsan és könnyen vágnak bele mindenfajta leszoktatóprogramba, ám lelkesedésük fogytával egy másik módszerbe szeretnek bele, és azzal próbálkoznak tovább, egészen addig, amíg a harmadik technika rabul nem ejti őket. Fontos lenne kitartással párosítaniuk a lelkesedést, és egy módszernél megmaradniuk.
A Ló leszokásmantrája: Kitartok az elhatározásom mellett, függőségek nélkül, szabadon élek.

KECSKE

Szorgalmas és szeretetre méltó jegy hírében áll a Kecske. E jegy szülöttei úgy gondolják, hogy mindenért keményen meg kell dolgozniuk, de még a leglehetetlenebb helyzeteket is képesek a maguk javára fordítani. A leszokást általában akkor határozzák el, amikor más már régen feladta volna, és több évtizednyi káros szenvedélyt képesek egyszerre a “kukába dobni”.
A Kecske leszokásmantrája: Megengedem magamnak, hogy szeressem magam, megengedem magamnak, hogy elengedjem a függőségem.

MAJOM

A Majom jegy szülöttei igazi bohócok. Tele vannak humorral, energiával és még valamivel: küzdőszellemmel. Utánozás majomszokás – hangzik a gyermekek csúfolódása, és ezt azzal egészítenénk ki, hogy a Majmok valakit másolva kezdenek bele a leszokásba ugyan, de a végén sokkal előbb érnek el sikereket, mint az, akit utánoznak. A Majomnak ezért fontos, hogy ne egyedül kezdjen el megszabadulni káros szenvedélyeitől.
A Majom leszokásmantrája: Elengedni könnyű, játszva elengedem függésem tárgyát.

KAKAS

A Kakasok pozitív jellemvonásai között a bátorságot, a jóságot és a szerencsét emelik ki a kínai asztrológusok. A Kakas az, aki bátran (és meggondolatlanul) vág bele a legújabb leszoktató csodamódszerbe, és aztán kénytelen belátni, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű. Persze a visszakozás nem erőssége, ezért ha egyszer belevetette magát a tervei megvalósításába, képes hosszan kitartani, sokkal hosszabban, mint azt bárki gondolná.
A Kakas leszokásmantrája: Beengedem életembe a változást, könnyedén leteszem a függőségemet.

Tíz mantra a leszokáshoz

KUTYA

A Kutya Kínában is a hűség és a ragaszkodás jelképe, aminek a jegy szülöttei pont a káros szenvedélyektől való leszokásban érezhetik a hátrányát. Amilyen jó az emberi kapcsolatokban a hűség, pont olyan rossz a leszokásnál a szenvedélyeinkhez való ragaszkodás. A Kutyáknak ezért az a legjobb, ha a káros szokások ellen nem küzdenek, hanem egészséges szokásokkal helyettesítik őket. 
A Kutya leszokásmantrája: Függőségem helyett elfogadom a szeretetet, szeretettel kezdek új szokásokba.

DISZNÓ

A Disznó mindig eléri a célját. Sőt! Minél közelebb van a vágyai megvalósításához, annál könnyebben és gyorsabban halad. A nehézséget számára az elkezdés jelenti. Mint mindenre, a leszokásra is nagy nehezen veszik rá magukat a Disznó-szülöttek. Számukra az a fontos, hogy olyan módszert találjanak, ami eleinte alig jár változással, illetve olyat, amely maximálisan kiküszöböli az elvonási tüneteket. Ezek ugyanis könnyen elpárologtathatják a Disznók lelki erejét.
A Disznó leszokásmantrája: Csak szeretetre és bizalomra van szükségem a függőség helyett.

PATKÁNY

A Patkányt a kínai asztrológusok az egyik legokosabb jegynek tartják. A jegy szülöttei intelligenciájukkal közelítenek minden problémához, így a leszokásban is a saját “jól felfogott” érdekük vezérli őket. Fontos, hogy minél több különböző módszert megismerjenek, és hogy a lehető legtöbb háttérismeretet gyűjtsék a leszokási folyamat élettani és pszichés hatásairól. 
A Patkány leszokásmantrája: Szeretetre cserélem a sóvárgást, tudom, valójában szeretetre vágyom a függőségem tárgya helyett.

BIVALY

A Bivaly a kitartás mintaképe a kínai asztrológia szerint. Ha egy Bivaly valamit a fejébe vesz, azt meg is valósítja. Ez a kitartás könnyen átfordulhat görcsös makacsságba, és ez a leszokás hatékonyságát is veszélybe sodorhatja. A Bivaly a lassú változások híve, ezért a túl gyors vagy túl drasztikus módszereket jobb elkerülnie. A lassú, biztos, sok ismerősének bevált taktikák jönnek be a Bivalynál is.
A Bivaly leszokásmantrája: Természetes dolog elhagyni a függőséget, természetes és jó a függőség nélkül élnem.

TIGRIS

A Tigrisek sárga-fekete csíkos bundája az ellentétek harmóniáját jeleníti meg a kínai asztrológiában. A jegy szülöttei egyszerre erősek és gyengédek, tehetségesek és otrombák, erőszakosak és szelídek. A leszokáshoz is hajlamosak szélsőséges módszereket választani. Az egyik pillanatban úgy érzik, hogy bármikor letehetik a függésük tárgyát, a másikban pedig attól tartanak, hogy örökre a szokásaik rabjai maradnak. Az arany középutat választva sikerülhet a leszokásuk.
A Tigris leszokásmantrája: Szeretettel elengedem, amitől függtem, szeretettel kilépek a szokásaim béklyójából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top