Horoszkóp

Ezek az ételek segíthetnek megnyitni a harmadik szem csakrát

A harmadik szem a hatodik csakrád. A homlokon helyezkedik el, nagyjából a két szemöldök között. Ezzel kapcsolódhatsz a spirituális világhoz. Ahhoz, hogy aktiválhasd, a tudatosság mellett az sem mindegy, milyen ételeket fogyasztasz.

Úgy tartják, a lélek a tobozmirigyben lakozik, amely ugyanakkor fontos feladatot lát el a testben. A kiegyensúlyozott alváshoz szükséges melatonin hormont termeli, álom és ébrenlét szabályozását szervezi. Amikor a tudatosságot gyakorlod, meditálsz, a tobozmirigy működését aktiválod. Mindezt pedig gyakran a harmadik szem csakrával azonosítják.

Manapság nagyon sok feldolgozott ételt fogyaszthatsz, amelyekkel a szervezet számára kevésbé hasznosuló anyagokat is a szervezetedbe juttatsz. Mindezzel pedig a tobozmirigy és azzal együtt a harmadik szem csakra működését is hátrányosan befolyásolhatod.

Ahhoz, hogy megnyisd a harmadik szem csakrát, nem csupán gyakorlásra és tudatosságra van szükséged, az sem mindegy, milyen ételeket eszel. A tengeri hínár vagy moszat például az egyik legjobb tápanyag, amellyel a harmadik szem csakrát töltheted, rengeteg D-vitamint tartalmaz. A jódban és B-vitaminban gazdag élelmiszerek is kiválóak, mint például az alga. A japán konyha számos formában hasznosítja ezeket a kiváló ételeket.

Itthon egyszerűen beszerezhető a kelkáposzta, a petrezselyemzöld, a szója vagy a fejes káposzta, amelyek mind-mind hozzájárulhatnak a harmadik szem csakra aktivitásához. A zöldségek mellett a tengeri halak is pontosan olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek jótékonyan hatnak a tobozmirigy működésére is.

A fluortartalmú fogkrémeket, a feldolgozott, félkész ételeket jobb elkerülni, ahogyan a szénsavat tartalmazó ásványvíz vagy üdítőitalok is inkább megnehezítik a harmadik szem csakra aktivitását.

Ezek az ételek segítenek megnyitni a harmadik szem csakrát
Ezek az ételek segítenek megnyitni a harmadik szem csakrát

(via healing life)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top