Horoszkóp

Így használd az aromaterápiát a meditációhoz

A rendszeres meditációval megszabadulhatsz a negatív gondolatoktól, érzésektől, a stressztől. Az aromaterápia pontosan ugyanilyen jótékony hatást gyakorol a szervezetedre, az egészségedre. Miért ne ötvözhetnéd a kettőt? Meditálj finom illatokkal, illóolajakkal. Hogyan használd az illatokat? Mutatjuk a részleteket.

A meditáció gyakorlása ősidőkre nyúlik vissza. A keleti filozófiákat követő emberek mindennapi életükbe illesztették ezt az egyszerű mégis rendkívül hatásos módszert. Miért ne tehetnéd könnyebbé és boldogabbá te is az életedet? Meditálj legalább napi néhány percet a hét napjain, és tapasztalhatod a relaxáció elképesztő hatásait. Próbáltál már illóolajakkal meditálni? Bármi is legyen a válaszod, ezeket az aromaterápiás ötleteket mindenképpen érdemes kipróbálnod.

Erre jók az illóolajak

  • a levendula nyugalmat ad
  • a zsálya a megtisztulásban segít
  • a borsmenta a koncentrációt biztosítja
  • a rozmaring oldja a feszültséget
  • az eukaliptusz megtisztítja a légutakat
  • a tömjén oldja a haragot
  • a narancsvirág serkenti a vérkeringést

Így használd a meditációhoz az illatokat

Az illóolajakat ne használd tömény formában. Bázisolajba keverd. 10-15 csepp bőven elég egy deciliter mandula-, kókusz- vagy jojobaolajhoz. A meditáláshoz a homlokodra, a harmadik szem pontjára kenegethetsz a keverékből. Az olajakat természetesen aromalámpához is használhatod. Ehhez a párologtató vízhez cseppents a kiválasztott olajból 5-8 cseppet. Az illatokat havonta egyszer érdemes váltogatni. A hatásukat akkor fejtik ki a leginkább, ha ugyanazt használod egy hónapon át.

A reggeli meditáció a legfrissítőbb ébredés

Boldog lesz az egész napod, ha meditációval ébredsz. Néhány perces relaxáció az ébredést követően bámulatosan sokat segíthet. A reggeli kezdéshez ideális illat a citrom, a citromfű vagy a narancsolaj. Felfrissítenek, enerigával töltenek fel, jó kedvre derítenek, ráadásul egész nap érezheted ezeket a finom illatokat az orrodban.

Az illóolajak a meditációt is segítik
Az illóolajak a meditációt is segítik

(via OmTimes)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top