Horoszkóp

7 tipp, hogy energiát gyűjts, amikor elönt a fáradtság

Gyakran előfordulhat, hogy minden ok nélkül fáradtnak, kimerülnek érzed magad. Az is lehet, hogy rosszul vagy keveset aludtál. Ilyen esetekben mindenképpen jól jöhetnek azok az egyszerű tippek, amelyek segítségével energiával töltődhetsz fel. Érdemes néhány percet magadra szánnod, hogy újult erővel folytathasd a munkát.

Nem véletlen, hogy a mediterrán országokban ma is bevett szokás a délutáni szieszta. A nyári melegben talán még fontosabb, hogy pihenj egy kicsit, energiát gyűjtsd, amikor úgy délután 2 és 3 óra között elönt a kimerültség. Ha sziesztázni nincs lehetőséged, akkor vesd be ezeket az egyszerű fáradtságűző tippeket.

1. A magokból gyorsan energiát nyerhetsz

A diákcsemege a legjobb energiaforrás, ha elfáradtál volna. Agyadat és testedet gyorsan energiával tölti fel egy marék magkeverék. Érdemes a fiókodban tartani, hogy mindig kéznél legyen. Persze, bőven tartalmaz kalóriát, ezért csak óvatosan. Bár az is igaz, ezek a magok az egyik legjobb és legegészségesebb nassolnivalók.

2. Mozogj egy negyedórát

Bármilyen furcsa, de a mozgás igenis felfrissít. Még akkor, ha úgy érzed, épp ólomlábakon jársz. Sétálj 10-15 percet a friss levegőn, és újult erővel folytathatod a munkát. Persze, nem baj, ha ehhez lecseréled a tűsarkú cipőt.

3. A brokkoli csodát tesz

A brokkoli számos jótékony hatása mellett még a fiatalság megőrzéséhez is hozzájárulhat. Magas B-vitamin-tartalmának köszönhetően olyan enzimek termelését indítja be a szervezetben, amelyek pillanatok alatt elűzik a fáradtságot. A zöld spárga, a zöldsaláta is jó szolgálatot tehet, ha mondjuk a brokkoliért nem rajongsz különösebben.

4. Igyál egy nagy pohár vizet

Az ásítozás akkor is rád törhet, amikor nem ittál elegendő folyadékot. Munka közben sokszor észre sem veszed, hogy szomjas vagy, de az is lehet, egyáltalán nem érzel szomjúságot, pedig órák óta egyetlen kortyot sem ittál. Egy nagy pohár víz csodákat tesz a testeddel. A legjobb, ha mindig magad elé készítesz egy üveg ásványvizet és folyamatosan iszol a nap során.

5. Végy nagy levegőket

A legjobb persze, ha ezt friss levegőn, a szabadban teszed. Az állott levegőjű irodákban csak még fáradtabb leszel. A szellőztetés mellett percek alatt felfrissülhetsz, ha kilépsz a teraszra, vagy csak a nyitott ablaknál állva szívod be a friss levegőt.

Így frissítheted föl magad, amikor fáradt vagy
Így frissítheted föl magad, amikor fáradt vagy

6. A hideg zuhany tutira fölébreszt

Ha megteheted, állj hideg zuhany alá, ettől garantáltan felfrissülsz. Ráadásul a jóleső borzongással még néhány kalóriát is veszítesz. Néhány perces hideg zuhannyal a reggel is frissebben és könnyebben indul. Akkor is, ha elsőre borzasztónak tűnik.

7. Meditálj néhány percet

Válassz egy csendes sarkot, hunyd be a szemed, lazulj el, figyelj a lélegzetedre. Majd képzeld el, hogy egy csodás tengerparton lépdelsz vagy egy virágokkal borította mezőn. Friss vagy, vidám, energikus, gyűjtöd a pozitív érzéseket. Miután lassan kinyitottad a szemed, nyújtózkodj néhányat, és felfrissülve folytasd a munkádat. A meditáció elmédre, testedre, lelkedre egyaránt rendkívül pozitívan hat.

(via Life Coach Code)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top