Horoszkóp

Így hat rád a jóga és a meditáció

Három hónapon át tanulmányozták a kutatásban résztvevőket. A kutatók arra voltak kíváncsiak, vajon hogyan hat testre és lélekre a jóga és a meditáció. Az eredmények magukért beszélnek. Ezért is érdemes beiratkozni a lehető leggyorsabban egy jóga és meditációs csoportba.

A jóga pozitív hatásairól számtalan cikket olvashattál eddig is. A kutatók éppen ezért arra voltak kíváncsiak, vajon tényleg kimutatható ennek a mozgásformának a szervezetre és az egészségre gyakorolt jótékony hatása.

A legújabb kutatás eredményeit a Frontiers in Human Neuorscience című lapban közölték. A kutatásban résztvevőket három hónapon át figyelték meg, akik naponta jógáztak, és meditáltak, és ez idő alatt vegetáriánus ételeket fogyasztottak.

A jógagyakorlatok mellett természetesen a megfelelő légzésre is nagy hangsúlyt fektettek, a meditáció közben pedig mantrákat mormoltak a résztvevők. Az adatok nagyon gyorsan igazolták a jóga és a meditációs gyakorlatok jótékony hatását mind az agy, mind a szervezet, mind a lélek működésére. A csoport tagjainak szorongása és a depresszió tünetei is jelentősen csökkentek. Jelentősen javult a résztvevők memóriája, a szív- és keringési rendszer működésére is pozitívan hatottak a gyakorlatok. Az immunrendszer erősödött, a gyulladások csökkentek, jelentősen javult az anyagcsere és a stresszt sokkal jobban kezelték a gyakorlók, mint korábban. A hangulatuk szintén nagyon sokat változott, természetesen a pozitív irányban.

A kutatás azt is bizonyította, hogy a jóga és a meditáció öngyógyító folyamatokat indít el a szervezetben. Nemcsak a fizikai aktivitást, az állóképességet javítja a rendszeres gyakorlás, hanem az elmére és a testre is rendkívül pozitívan hat. A kutatók szerint a jóga valóban hozzájárul az egészséges életmódhoz, a kiegyensúlyozott és boldog élethez.

A jóga és a meditáció a szervet öngyógyító folyamatait is beindítja
A jóga és a meditáció a szervet öngyógyító folyamatait is beindítja

(via science daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top