Horoszkóp

Íme a sikeres és boldog élet 4 kulcsa

A legendás ókori kínai filozófus, Lao-ce négy alapfogalmat határozott meg, ami a sikeres és boldog élethez nélkülözhetetlen. Vajon ismered és használod ezeket a mindennapi életedben? Kihagyhatatlan tanácsok következnek.

Igaz, hogy Lao-ce az időszámításunk előtti 6. század környékén élt, tanításai ugyanakkor a ma napig megállják a helyüket. A Tao te Kingben, a taoizmus alapművében megfogalmazott négy alapvetése mind olyasmi, ami nem kérdés, hogy a mai ember boldogságának és sikerének útja is. Nos, valóban létezik olyasmi, ami évezredek múltán sem változik.

1. kulcs: Az élet tisztelete

Lao-ce szerint az élet spontán és váratlan események sorozatából áll. A változásokhoz csak úgy tudunk alkalmazkodni, vagy elengedni azokat, ha az élet iránt hálával és tisztelettel viseltetünk. Azaz, nem érdemes azon siránkozni, ami nincs, hanem annak kell örülni, ami épp megadatik, magának az élet csodájának.

sikeres élet kulcsok

Íme a sikeres élet 4 kulcsa (iStockphoto)

2. kulcs: Őszinte alázat

Bár sokszor úgy tűnhet, a hamisság, a megalkuvás és a behódolás nem szolgálja a világot a fejlődésben, mégis a boldogság és a sikeres élet második kulcsa szerint akik igazán hozzájárulnak egy jobb világ építéséhez, őszintén vállalják önmagukat, és alázattal közelítenek a bölcsesség felé.

3. kulcs: A kedvesség

Lao-ce szerint a kedves szavakból alakul ki az önbizalom, a kedves gondolatokból lesz a mélység, a kedves tettekből pedig a szeretet. Amikor valóban kedvesen viselkedünk másokkal, máris kicsit félretettük az egót, amivel pedig mások és persze a saját boldogságunkért, sikerünkért is nagyon sokat tettünk. 

4. kulcs: A segítőkészség

A törődés Lao-ce szerint a bátorsághoz vezető út. Ha eléggé bízunk önmagunkban, képesek vagyunk másokon segíteni. Ugyanakkor ha segítünk másoknak, azzal egyidejűleg az önbizalmunkat is építjük. Mindez pedig azt jelenti, ha törődéssel és gondoskodással fordulunk embertársaink felé, a legjobb úton járunk, hogy igazán boldogok lehessünk.

spiritarticles

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top