Horoszkóp

Ezeket a szarvashibákat követik el a csillagjegyek a munkahelyen

A mondás szerint hibázni emberi dolog. A horoszkóp szerint minden csillagjegy követ el hibákat a munkahelyén. És vajon melyek azok a szarvashibákat, amelyeket jobb elkerülni? Minden részletre fény derül.

Előfordult már veled, hogy a munka végeztével azon tűnődtél, mégis mi ütheted beléd, hogy így viselkedtél a munkahelyeden? Minden csillagjegynek megvannak a maga buktatói. Éppen ezért is, ha jobban szeretnél teljesíteni a munkádban, nem árt tisztában lenned a gyenge pontjaiddal. A horoszkópodból ezek mellett arra is fény derül, miként próbáld kiküszöbölni a „láthatatlan” csapdákat.

Kos

Rólad mindent elmond egyetlen szó: úthenger. Kos jegyűként a projekt iránti lelkesedésed könnyen átragad a környezetedre, ám egyúttal rossz munkatárs is válik belőled. Nem szívesen hallgatod meg a többiek véleményét, főként, ha ellenkezik a tiéddel, teljesen meg vagy győződve az igazadról. Ötletelés, eszmecserék idején gondold meg legalább kétszer, mikor szólalsz meg, és igen: hallgasd meg a többieket is.

Bika

Bika jegyűként a munkamánia szobrát nagy valószínűséggel rólad mintáznák… Hányszor esik meg veled, hogy hétvégén csak úgy „beugrasz” a munkahelyedre, s azt veszed észre, hogy órákat töltesz a gép előtt? És vajon hányszor ugrottál el valahová ebédelni? Az íróasztalod valójában az ebédlőasztalod is. Megszállottságod mégsem jár együtt a hatékonysággal. Próbálj időnként a kollégáiddal kikapcsolódni, élj társasági életet, s hétvégén csak a pihenésre, magadra figyelj. Szükséged van kikapcsolódásra.

Ikrek

Elkezdesz dolgozni egy projekten, s azt veszed észre, hogy a neten böngészed a Hold keletkezésének rejtélyeit. Ismerős? Ikrek jegyűként kíváncsiságod nem ismer határokat, ám ez nem feltétlenül kifizetődő, amikor éppen határidős munkán dolgozol. Készíts listát a napi teendőkről, tedd magad elé, hogy mindig szem előtt legyen, s az internetet csak meghatározott időnként nyisd ki, akkor is csak bizonyos ideig. És mielőbb szakadj le a közösségi oldalakról…

Ezeket a hibákat követik el a munkahelyen a csillagjegyek (iStock)

Rák

Nagylelkű, együttérző típus vagy, ám ha nem szabod meg a határokat, Rák jegyűként hamarosan te leszel a munkahelyed legnagyobb lúzere. Nincs semmi gond a nagylelkűséggel, ám azért nem kéne túlzásba esned a kávémeghívásokkal, mások munkájának kisegítésével, az ingyenes túlórákról már nem is beszélve. Ha pedig valaki azt kéri tőled, hogy olvasd át, véleményezd a gyermeke esszéjét, nyugodtan válaszold neki, hogy elfoglalt vagy, s inkább szóljon valaki másnak.

Oroszlán

Oroszlán jegyűként nem bírod az építő kritikát. Valójában semmilyen kritikát nem viselsz jól. Úgy gondolod, jól dolgozol, s azt szeretnéd, hogy a környezeted is hasonló véleményen legyen. Ám ne feledd: a szakmai visszajelzés nem egyenlő a személyeddel szembeni támadással. Amikor megmondják, miben kellene javítanod, azért teszik, hogy segítsenek neked. Ez jusson eszedbe mindig. S ha ez nem lenne elég, írj listát, hogy miben vagy jó a munkádban, ezzel megúszhatod, az önbizalmad sérülését is.

Szűz

Szűz jegyűként végtelenül maximalista vagy, ami az előnyödre szolgálhat a munkád során. Ám ha a magaddal és a környezeteddel szembeni elvárásokat túl magas szintre helyezed, nem teszed boldoggá a mindennapjaidat. Merj hibázni, s ne feledd, munkatársaid többet nyomnak latba, mint a munkájuk. Soha nem tudhatod, milyen külső, illetve belső okok játszanak szerepet abban, ha valaki elbaltáz valamit. Nem mellesleg minden hibát ki lehet javítani.

Néhány csillagjegy a munkája megszállottja (iStock)

Mérleg

Mérleg jegyűként szívesen töltöd az időt azzal, hogy megpróbálod a környezetedet elbűvölni. Fontos a munkahelyed pozitív és közösségi atmoszférája, s természetes, ha törődsz is azzal, hogy minden rendben legyen, ám ne feledd, a munkahelyedre elsődlegesen dolgozni jársz be, nem csevegni. Nem a legjobb módja az energiád felhasználásának, ha túl sokat foglalkozol azzal, hogy a szomszéd íróasztalnál ülő undok kollégát szóra bírd, nem beszélve arról, hogy a munkáddal sem haladsz előre.

Skorpió

„Nagyszerű, értem, meglesz” – Skorpió jegyűként alighanem ez a mondat hagyja el leggyakrabban a szádat a munkahelyeden. Nem szívesen kérsz segítséget, nem tudsz nemet mondani, s a feladatokat sem adod át másoknak. Te akarsz mindent megcsinálni, ami nagyobb projekt esetén nem a legjobb döntés. A feladat ugyanis túlnő rajtad, hajszolttá válsz, s miután a határidőket nem tudod tartani, megbecsülést sem kapsz. Semmi szükség, hogy mártírrá válj. Ha úgy érzed, túl vagy terhelve, bátran kérj segítséget.

Nyilas

A világ hatalmas, s sok érdekességet tartogat számodra. Nyilas jegyűként te mindent ki szeretnél próbálni, aminek az eredménye, hogy két hét után felmondasz a munkahelyeden, s valami újba kezdesz. Kíváncsi és nyughatatlan természetedből fakadóan nem bírod a kötelezettséget. Sokkal szívesebben utazgatsz, mint dolgozol. „A szomszéd fűje mindig zöldebb” – ami esetedben különösen igaz mondás. Próbálj kitartani a jelenlegi helyen, s a kiruccanásaidat a hétvégékre, a szabadságok idejére tartalékold.

Minden hiba kijavítható (iStock)

Bak

Szorgalmas vagy, ám mindig olyan érzésed van, hogy sokkal keményebben is dolgozhatnál. Bak jegyűként, amikor azon kapod magad, hogy bűntudatot érzel, nem ártana újragondolnod a dolgokat, hiszen ettől a negatív érzéstől még nem teljesítesz többet vagy jobban. Írd össze, a munkád mely része tölt el elégedettséggel, mi az, amin változtatni szeretnél, s tégy is érte mindennap. Aztán persze találd meg magadban az elégedettséget is.

Vízöntő

Vízöntő jegyűként nem szeretsz a megszokott sémákban gondolkodni, éppen ezért a legtöbb kollégáddal, akik nincsenek veled azonos hullámhosszon, nem a legjobb a kapcsolatod. S ez többszörösen igaz, ha a főnökük vagy. Nem könnyű a legkedveltebb munkaerővé válni – legalábbis te ezt így érzed. A nézőpontod azonban nem mindig helyes, szóval ne add fel az önmagaddal vívott harcot, és próbálj még nyitottabb lenni. Hidd el, nagyon is szerethető ember vagy.

Halak

A csillagjegyek legkreatívabb tagjaként nagy valószínűséggel nem leled örömöd a napi rutinfeladatokban. Halak jegyűként a legszívesebben alkotással töltenéd a munkaidőt, ám ez aligha kifizetődő számodra. Semmi szükség, hogy fölöslegesen időzz viszonylag gyorsan és egyszerűen elvégezhető munkafolyamatokon. Persze, minden feladatba beleviheted a kreativitásodat, csak érezd meg, mivel és mennyit érdemes foglalkozni. Ne ússz el az idővel.

(via refinery)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top