Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. június 19-25. – Szent Iván éjjele a nyár legkülönlegesebb éjszakája

Június 24. Szent Iván napja. Ez a nap kétségtelenül a nyár legkülönlegesebb napja, hiszen ekkor a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka. Vajon hogyan és mivel töltöd? A holdhoroszkópból megtudhatod, mi mindent jelez a Hold állása...

A pénteki nyári napforduló és a hétfői Szent Iván napja hivatalossá teszi a nyár beköszöntét. Nem mintha eddig fáztunk volna. Ez a két ünnep egykoron még egybeesett. A keresztények átvették a pogány ünnepet, amit aztán Szent Ivánról neveztek el. Mára a két a dátum (június 21. és június 24.) ugyan picit eltávolodott egymástól a Föld forgástengelyének elmozdulása miatt, de ettől még ugyanúgy számon tartjuk mindkét jeles napot.

SZERDA – június 19.:  Ma egész nap a Bakban jár a fogyó Hold, ez fegyelmezetté tesz téged is. Kihasználhatod a fogyó Hold erejét, elkezdhetsz ma például selejtezni. A kánikulában szívesen vennél új ruhákat, papucsokat? Remek ötlet, teremts helyet az újnak. Meglátod, ma hihetetlenül hatékony leszel.

CSÜTÖRTÖK – június 20.: Hajnalban a Vízöntőbe lépő Hold szokatlan dolgok utáni érdeklődést hoz fel benned. Lehet, hogy kipróbálnál új ízeket, új színeket, új stílusokat. Akár a kulturális igényed is feltámadhat. Adj teret ezeknek! Nagyon fogod élvezni, ha végre más impulzusok érnek, amelyek kikapcsolnak, feltöltenek egyszerre.

PÉNTEK – június 21.: A mai nap a nyári napforduló ünnepe. Ezen a napon az északi féltekén a leghosszabb nappal és a legrövidebb éjszaka. Ez az ünnep kezdetektől a fény és a világosság győzelmét jelentette sötétség és a halál felett. A Vízöntő Hold levegős jegy, ami aktuálissá teszi a szellőztetést. Csinálj ma kereszthuzatot, amivel kivezeted a bennrekedt rossz energiákat is.

Szent Iván éjjele az év legrövidebb éjszakája (iStock)

SZOMBAT – június 22.: Délután lép a Hold a vizes Halakba. Előtte még intellektuális, utána emocionális élményekre vágysz. A nyár, a hétvége mindkettőnek kedvez. Válogass kedvere a szabadtéri programok közül! Majd, ha úgy érzed, kis intimitást, bizalmas beszélgetést szeretnél, bújj a kedvesedhez, vagy fuss össze egy jó baráttal!

VASÁRNAP – június 23.: Ezen a napon továbbra is a vizes Halakban jár a Hold, ami aktuálissá tesz mindenféle vizes tevékenységet. Öntözd meg a növényeket, töltsd fel a madáritatókat, mosd meg a hajadat, elmehetsz fürdőbe, uszodába, szaunába. Mindenképpen iktass be mára mosást, felmosást! A hagyomány szerint a fogyó Hold hatékonyan segít a szennyeződésektől megszabadulni, a ruhák ma sokkal tisztábbak, fehérebbek lesznek.

HÉTFŐ – június 24.: Hétfő a Hold napja. Ráadásul vizes jegyben járva a legjobb időpont a mosásra. Akár kézzel, akár géppel mosol, gyönyörű tiszták lesznek a ruháid. Fodrászati tilalom van mára, viszont a szőrtelenítés nagyon is aktuális. Tudtad? Ha fogyó Holdnál gyantáztatsz, epilálsz, sokkal később kell megismételned a procedúrát. Próbáld ki, érdemes. Ne feledd, a mai Szent Iván nap az év legrövidebb éjszakája. Vajon mivel töltöd, hogyan ünnepled?

KEDD – június 25.: Kora hajnalban a Hold belép a Kos jelébe, amivel vége a szentimentalizmusnak. Innentől aktívabbnak, elszántabbnak fogod érezni magad. Ez remek, ha sportolsz, vagy a karrieredet építed. Ellenben konfliktust gerjeszthet, ha bárkit, bármit sürgetnél. Szóval ne tedd! Önmagadat sem, mert könnyen megsérülhetsz.

Erre figyelmeztet a holdhoroszkóp Szent Iván hetében

Ezekben a jegyekben jár a Hold Szent Iván hetében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top