Horoszkóp

Nem is hinnéd, mennyi mindent árulsz el magadról azzal, ahogyan ülsz a széken

Vajon eszedbe jutott egyszer is, mi mindent árulsz el magadról azzal, ahogyan ülsz egy széken? Lazán, könnyedén, netán feszengve és kényelmetlenül ülsz – főleg társaságban? Nos, a testbeszédnek ez a formája hihetetlenül árulkodó...

Próbáld meg végiggondolni, hogyan ülsz általában. Most nem arra gondolunk, amikor otthon egyedül eldobod magadat a kanapén – bár szó mi szó, ez is igen árulkodó –, hanem amikor más emberek között ülsz a széken. Mersz az első sorba leülni? Lazán, szétdobott lábakkal ülsz? Netán épp ellenkezőleg, feszengsz egész idő alatt, és még a karjaidat is magadhoz szorítod? Nos, ezek egytől egyig rendkívül árulkodó jelek. Milyen a személyiséged? Elárulod az üléseddel…

1. Ha egyenesen, a hátadat kihúzva ülsz a széken,

a lábaidat egymás mellett, a kezedet pedig az öledben tartod, személyiségedben első pillantásra kétséget kizáróan magabiztosságot hordozol. Megbízható, szavahihető és következetes ember lehetsz. Ugyanakkor könnyen előfordulhat, hogy hűvösen, távolságtartóan viselkedsz, főleg idegenekkel.

2. Ha többnyire keresztezett és összezárt lábbal ülsz a széken,

arra utalhat, hogy könnyen zavarba lehet téged hozni. Téged szinte biztosan gyakran gyötör a bizonytalanság érzése, ezért az önbizalom terén is igencsak akadnak hiányosságaid. Pedig valójában minden okod meglenne a határozottságra, a magabiztosságra. Sokkal értékesebb ember vagy, mint hiszed magadról.

3. Ha legjobban törökülésben szeretsz ülni,

elmondható rólad, hogy kifejezetten kényelemszerető ember vagy. Nyitottan tekintesz a környezetedre, és könnyedén alkalmazkodsz, amikor csak szükséges. Az új ötleteket, javaslatokat örömmel fogadod, mondhatni, te nem vagy semmi jó elrontója. Gondolkodásod, a tetteid mindenkor rugalmasságról árulkodnak. 

4. Ha a bokádat keresztezve ülsz,

az egyáltalán nem ugyanazt jelenti, mint amikor egyik combodat a másikra helyezed. Ez a fajta üléspozíció kétségtelenül udvarias és nagyon fegyelmezett ember benyomását kelti. Ugyanakkor azt is feltételezi, hogy gyűlölöd a titkolózást, a sunnyogást, hiszen az őszinteség híve vagy, és egyébként sincs rejtegetni valód.

Hihetetlenül beszédes, ahogyan ülsz a széken (iStock)

5. Amikor egy pad kellős közepére ülsz,

szintén nagyon sokat elárul a személyiségedről. Könnyen lehet, hogy életedben magadnak te vagy a legfontosabb, és általában jól is érzed magad egyedül is. Ha pedig azért ülsz középre, hogy lehetőleg mások más padot válasszanak, az jelezheti a benned lévő távolságtartásra való hajlamot és a bizalmatlanságot is.

6. Ha a karosszékeket kedveled a leginkább,

ülésed elsőre úgy tűnhet, te mindenben a kényelmet, a komfortot keresed. Mégis ez a választás inkább arra utal, hogy támogatásra, segítségre lenne szükséged az életedben. Rendkívül érzékeny, ugyanakkor mégis megfontolt személyiségtípus vagy, akinek szüksége van rá, hogy mások elismerjék, és szeressék, és persze el is mondják, mennyire értékes ember.

7. Ha karjaidat ülés közben összefonod,

az bizony erősen igazolja, hogy könnyen föl lehet téged bosszantani. Magabiztosságod ellenére gyakran érezheted magad fenyegetve, ezért tudattalanul összezársz, a karjaidat összefonva véded magadat és persze a lelkedet a csalódásoktól.

8. Ha az egyik lábadat kinyújtod ülés közben,

az pedig kedves és segítőkész tulajdonságaidra utalhat. Hiszen szinte ugrásra készen állsz, vagyis ülsz, arra várva, hogy valaki támogatást, segítséget kérjen. Ez a testhelyzet azt is elárulja rólad, hogy tőled csöppet sem áll távol a flörtölés… 

(PQ)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top