Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. november 6-12. – Meglepetést tartogat a keddi telihold

Kedden a Bika jelében lesz a következő telihold, ami ugyanakkor meglepetést is tartogat. Vajon mi mindenre számíthatsz az elkövetkező napokban? A holdhoroszkópból minden fontos részlet kiderül. Érdemes előre felkészülni a változásokra.

A növő Hold a következő napokban arra hajlamosít, hogy gyűjtögess, felhalmozz, és vásárolj. Közeleg a karácsony… Számtalan csecsebecsét megvehetnél a szeretteidnek és magadnak is. De mielőtt fizetnél, érdemes alaposan átgondolni, valójában mi mindenre is lehet szükséged. A keddi telihold is pontosan erre figyelmeztet…

SZERDA – november 6.: A Halak Hold aktuálissá teszi a virágok öntözését szerdán. Ha a szobanövényeidet akkor locsolod, amikor a Hold vizes jegyben jár, gyorsan meghálálják, mesésen zöldellnek és virágokat is gyakrabban hoznak. Emellett a mosás is aktuális ezekben a napokban. Csak arra ügyelj, hogy ne használj a szükségesnél több vizet és mosószert, erre a növő Hold figyelmeztet.

CSÜTÖRTÖK – november 7.: A mai nap a szerda tökéletes mása. Szóval ma is aktuális az öntözés, a mosás, és minden vízzel kapcsolatos tevékenység. Közben valami szokatlan nosztalgia lesz úrrá rajtad. Szerencsére ez most a szép emlékekről szól. A közelgő karácsony elhozhatja gyerekkorod emlékeit, a legfinomabb illatokat, ízeket, szokásokat. Ne bánd!

PÉNTEK – november 8.: Pénteken dél körül a türelmetlen, aktív Kosba lép a Hold. Értelemszerűen ettől te is türelmetlenné és aktívvá válsz. Ez olyan feladatoknak kedvez, amihez arra van szükség, hogy rövid idő alatt nagy energiákat mozgass meg. Igyekezz ilyen munkákat bevállalni! Persze ma sportolhatsz, mozoghatsz is. Lesz hozzá kedved.

A keddi telihold előtt egyre nő a feszültség és a türelmetlenség (iStock)

SZOMBAT – november 9.: A Kos Hold tüzes, így nem árt vigyáznod a tűzzel. A téli időszámítás miatt egyre korábban sötétedik, ezért kedvedre való gyertyát, mécsest gyújtani. De semmiképp se hagyd magára, mert most könnyen baj lehet belőle. A Kos a meggondolatlanságra hajlamosít. Ne engedd!

VASÁRNAP – november 10.: Nem vált jegyet ma a Hold, ami azt jelenti, hogy a vasárnap valójában a szombati nap hasonmása. Ma is gyújthatsz gyertyát, mécsest, de ma se hagyd magára. Emellett erősnek, sőt tetterősnek fogod érezni magad, ami kiváló sportolásra, takarításra, kertészkedésre. Ám kalkuláld be, a Kos csak a rövid távú aktivitást támogatja.

HÉTFŐ – november 11.: Márton napján, a telihold előtt az égre nézve úgy láthatod, már tele van a Hold. Ma fogászati tilalom van érvényben. És ha lehet, ma semmilyen műtéti beavatkozásra ne vállalkozz. A hagyomány szerint ilyenkor a testben vérbőség alakul ki, ami nem a legjobb a műtétekkor.

KEDD – november 12.:  Kora délután telihold lesz. A Bika Hold szembekerül a Skorpió Nappal. Ettől mindenki ingerlékennyé válik. Telihold napján fogászati és fodrászati tilalom van érvényben. A telihold miatt a gyógynövényekben most a legmagasabb a hatóanyag. Ha jársz kirándulni, érdemes ma szedned. (A teliholdról részletesebben a táblázat alatt olvashatsz.)

Erre figyelmeztet a Bika jelében járó telihold

Ezekben a jegyekben jár a Hold a telihold idején (nlc)

Gyűjtögető Bika telihold

November 12-én 14:35-kor a Bika Hold és a Skorpió Nap kerül szembe egymással, ez a telihold. A feszültség tapinthatóvá válik, érezni fogod, hogy mindenki ingerlékenyebb és türelmetlenebb lesz.

Mivel a Bika a gyűjtögetés jegye, a szokottnál is hajlamosabb lehetsz a gyűjtögetésre: embereket, tárgyakat, pénzt, vagyont, pozíciót, elveket, terveket, valójában bármit. Ez a hozzáállás merevvé és beszűkültté tehet téged. Ha tudatosan figyeled, hogy ez a merevség mennyire megnehezíti a dolgodat, akkor biztosan nem teszed meg. Természetes és érthető törekvésed a gyarapodás, de nem mindegy, milyen áron. Az ősi tanítás is azt mondja: aki ökölbe szorítja a kezét, az nem kap, sőt kiszorítja azt is, ami benne volt. Tehát hasznosabb lazának és megengedőnek lenned – nem csak ma.

Nem veheted félvállról a teliholdas statisztikákat: ilyenkor jóval több a baleset, vagyis sokkal óvatosabbnak kell lenned az utakon. A telihold a szembenállás miatt a szembe jövő járművek veszélyét jelenti. Ha odafigyelsz és körültekintően közlekedsz, elkerülheted a legrosszabbat, a balesetet.

A telihold kedden pontosan 14:35-kor lesz, röviddel holdkelte előtt. Szóval a horizont közelében érdemes keresni az égitestet. Hatása rányomja a bélyegét az egész keddi napra. Ha a Bika vagy a Skorpió jelében születtél, vigyázz magadra és a kapcsolataidra ezekben a napokban. Hasonló a dolgod, amennyiben az Oroszlán vagy a Vízöntő jelében születtél. Természetesen bármelyik jegy szülöttje is vagy, legyél éber és nagyon figyelmes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top