Horoszkóp

6 meglepő álom még meglepőbb jelentése

Talán te is ébredtél az éjszaka kellős közepén izzadva és kipirultan, mert azt álmodtad, hogy készületlenül mentél a vizsgádra, vagy például eltévedtél egy sötét erdő közepén. Az álmok mindig szimbólumok, és mindenkor fontos üzenetet küldenek. Íme a legmeglepőbb álmok legmeglepőbb jelentése.

Nem mindig és nem is minden álomra emlékszünk. De amikor erősen megmaradnak benned az álomképek, akkor azoknak az üzenete biztosan nagyon fontos. A tudattalanodból érkező szimbólumok jelentését megfejteni ugyanakkor nem is olyan egyszerű, pedig biztosan kapcsolódnak az életedhez, a téged éppen foglalkoztató problémákhoz, feladatokhoz. Gyakran előfordul, hogy az álmok útján kapod a megoldást, de ha nem érted az üzenetet, természetesen tudatos szinten sem tudod alkalmazni.

A következő álmokat, könnyen lehet, hogy te is „átélted” már, és talán azóta sem tudod, mit akart üzenni velük a tudattalanod. Segítünk a megfejtéshez. Különleges álmok különleges jelentése következik. Íme.

1. álom és jelentése: felkészületlenül indulsz iskolába

Szinte mindenkinek ismerős a szituáció gyerek- és kamaszkorából, amikor attól rettegett, hogy elfelejt egy dolgozatot, netán otthon hagyja az iskolai felszerelését. Sőt sokan vannak olyanok is, akik nemcsak féltek ettől, de valóban át is élték ezeket a helyzeteket. Bizony ez a téma felnőttként is gyakran kísérthet, ugyanis meglepő módon ez az egyik leggyakoribb álom. Álmodban iskolába indulsz, és ott jössz rá, hogy nem készítetted el az előadásodat, nem tanultál a témazáróra, az érettségi vizsgákra vagy éppen nem öltöztél fel rendesen…

Mit jelent ez az álom a mostani életedben? Úgy tűnik, túlterhelt vagy mostanában, és talán attól rettegsz, hogy nem tudod elérni, teljesíteni a kitűzött céljaidat. Ilyenkor nem árt átgondolni, hogyan állíthatnál fel fontossági sorrendet a teendők között, és hogyan találhatnál magadnak több időt a pihenésre, lazításra.

Az álmok mindig fontos üzeneteket küldenek (iStock)

Az álmok mindig fontos üzeneteket küldenek (iStock)

2. álom és jelentése: autót vezetsz

Gyakori álom, hogy autót vezetünk, de persze autó helyett bármilyen más járműt is lehet. Ez az álom valójában teljesen független attól, hogy a valóságban van-e jogosítványod, vagy nincs. Persze, ennek ellenére mindenképpen érdemes megfigyelni, hogyan érzed magad a vezetés közben. Vajon ideges és feszült voltál az álom közben, netán magabiztosan, tempósan hajtottál az utakon?

Mit jelent ez az álom a jelenlegi életedben? Nos, mindenképpen a kezedbe kellene venned a sorsod irányítását. Talán tudatos szinten nagy változásra készülsz, de még nem tettél érte egyetlen lépést sem. S hogyan sikerülhet majd ez a terved? Következtethetsz rá abból, ahogyan érezted magadat az álombeli vezetés közben.

3. álom és jelentése: eltévedsz

Eltévedni bizony nem kellemes érzés, sem a valóságban, sem pedig álmodban. Pedig ez a kép is a leggyakoribb álmok közé tartozik, akár idegen helyen jársz álmodban, akár azon a helyen, ahol a felnőtt- vagy a gyerekkorodat töltöd, töltötted.

Mit jelent ez az álom a mostani életedben? Úgy tűnik, nem érzed magadat biztonságban. Ne ijedj meg, ha mostanában ilyesmit álmodtál, ugyanis ez az álom meglepő módon akkor jelentkezik a leggyakrabban, amikor valami újdonságba, ismeretlenbe kezdesz az életedben. Még nem szoktál hozzá az új helyzethez, munkahelyhez, feladathoz, bármihez. Ahogyan tudatosítod magadban, a félelmet keltő érzéseket is feloldod.

4. álom és jelentése: emberek a múltból

Az álmokban gyakran jelenhetnek meg olyan ismerősök, régi barátok, akikkel hosszú idő óta nem tartod a kapcsolatot. De ugyanígy felbukkanhat az egykori kedvenc színészed, énekesed, a példaképed, akikre jó ideje egyáltalán nem gondoltál.

Mit jelent ez az álom a jelenlegi életedben? Tudattalanul úgy érzed, hogy van még az életedben valamilyen befejezetlen ügy, elvarratlan szál, amit pedig már nagyon le kellene zárnod. Tudatosítsd magadban, vajon mi lehet ez, és persze tedd is meg a szükséges teendőket.

Az álmok a tudattalanból érkező szimbolikus képek (iStock)

Az álmok a tudattalanból érkező szimbolikus képek (iStock)

5. álom és jelentése: pénz

A pénz mindenki életében folyamatosan jelen van, hiszen mindenki ebből él, nap mint nap használja, így egyáltalán nem csoda, hogy az álmokban is gyakran megjelenik, különböző helyzetekben, formákban, minőségben.

Mit jelent ez az álom a mostani életedben? A pénz az álmokban is a pénzügyeinket szimbolizálja, ugyanakkor az már nagyon fontos üzenet számodra, hogy mi történik a pénzzel az álomban. Jelenthet ugyanis ez a szimbólum pozitív vagy negatív változást a jelenlegi életedben. A pénz valójában jósló álomként is működhet…

6. álom és jelentése: valaki, valami üldöz álmodban

Szintén nagyon gyakori álom, hogy valami félelmetes állat, ember vagy bármi más, amit talán sosem láttál még az életedben, üldöz téged álmodban. Ezek az álmok általában nagyon ijesztőek, mert nagyon valósághűek tudnak lenni. Szinte biztosan felriadsz éjszaka, és a szíved is nagyon hevesen ver.

Mt jelent ez az álom az életedben? Nagyon úgy tűnik, megpróbálsz elmenekülni valami elől, amivel pedig nagyon is foglalkoznod kellene. Az ok is nyilvánvaló, félsz szembenézni az igazsággal, a problémával, esetleg a megoldás tűnhet ijesztőnek. Ennél az álomnál mindenképpen lényeges, hogy tudatosan nézz szembe a gondjaiddal, hiszen azok mindaddig okozhatnak visszatérő rémálmokat, amíg nem rendezed el őket magadban.

Fejtsd meg az álmaidat!

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top