Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. június 24-30.: Szent Iván napja csodás lehetőséget kínál

Szent Iván napja minden évben nagyon különleges energiákat mozgat meg. Régen ez volt az év legrövidebb éjjele. Ma már korábbra esik a nyári napforduló, de ettől függetlenül különösen fontos. Nem mellesleg a holdhoroszkóp szerint most is csodát ígér...

Szent Iván napot megelőző éjszakán örömtüzeket gyújtottak elődeink. Ekkor a fény, a világosság, a Jó győzelmét ünnepelték. Amikor Szent Iván éjjelének hagyománya kialakult, még június 24-re esett a leghosszabb nappal napja. Manapság, így idén is, a nyári napforduló június 21. napja. A Föld forgástengelyének hátrálása okozza a két ünnep időbeni távolodását… Ettől még persze Szent Iván napját, éjjelét érdemes megünnepelni. Csodaszép estére számíthatsz.

SZERDA június 24.: Szent Iván napján az Oroszlán Hold garantálja a meleget. Biztosan vágysz már a napsütésre, de arra mindenképp vigyázz, nehogy napszúrást kapj! A felhők betölthetik a „napellenző” szerepét, de ettől még lehetsz óvatos a szabadban. Ma tanácsos hajat vágatnod, mert gyorsabban regenerálódik a hajad.

CSÜTÖRTÖK június 25.: Csak este vált jegyet a Hold, s lép tovább a Szűzbe. Emiatt nagy valószínűséggel ma is forró, nyári napra számíthatsz. Ahogy a hajvágás is pontosan olyan hatékony és aktualitás, mint tegnap. Érdemes kiszellőztetned az ágyneműket. Persze csak akkor, ha nem esik az eső, máskülönben bevizesedik, befülled, ami káros lehet az alvásminőség szempontjából is.

PÉNTEK – június 26.: Pénteken már a Szűzben jár a Hold, ami összeszedettebbé és hatékonyabbá tesz a munkádban, és minden más tevékenységben is. Időzítsd mára a hajfestést, és mindenféle bőrápolást! Hajad és bőröd is meg fogja hálálni. A kertben most aktuális a tőosztás, de ezt a szobanövények is meghálálják. A növő Hold segít a faültetésben is. Most minden a növekedésről szól, s ezt a régiek jól tudták.

Szent Iván napja és éjjele minden évben nagyon különleges

Szent Iván napja és éjjele minden évben nagyon különleges (fotó: Profimedia)

SZOMBAT június 27.: Még ma is a Szűzben jár a növő Hold, ami segít a vitaminok, ásványi anyagok beépülésében. Szóval egyél magas vitamintartalmú zöldségeket, gyümölcsöket, igyál frissen préselt leveket. A maradékot felhasználhatod bőrpakolásnak. Ha van időd, érdemes szombaton átültetni, vagy szaporítani a szobanövényeket. Nagyon meghálálják a gondoskodást.

VASÁRNAP – június 28.: A Mérleg Hold kimondottan alkalmas a kommunikációra. Sőt, a vitás helyzetek elsimítására, hiszen a Mérleg a legdiplomatikusabb jegy. A Mérleg jelében járó Hold a Vénusz hatása alatt kedvez az otthonod szépítésének is, akárcsak a kertben a virágültetésnek és a sziklakert gondozásának. Ha ma sütésre szánod magadat, garantált a siker. Ne mulaszd el, mert begyűjtheted az elismeréseket is.

HÉTFŐ – június 29.: A mai nap is a Mérleg Hold jegyében telik, vagyis a kommunikáció tökéletese, ha a béke helyre állítása a célod. És a Vénusz hatása miatt továbbra is aktuális az otthonod és a környezeted szépítése. De persze nem szabad felesleges költségekbe verned magad, a Mérleg Hold segít az okos mérlegelésben.

KEDDjúnius 30.: Június utolsó napján hajnalban a Skorpióba lép a Hold. Vigyázz, mert ez szélsőségekre hajlamosíthat, és érzelmi hullámvasútra tehet téged. A sírás sem kizárt, de nem kell szégyellned a könnyeidet! A hagyomány szerint erre a napra már kerti munka tilalom érvényes.

Erre figyelmeztet a növő Hold Szent Iván napjának hetében

Ezekben a jegyekben jár a Hold Szent Iván napjának hetében

Ezekben a jegyekben jár a Hold Szent Iván napjának hetében (nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top