Horoszkóp

Ma van az év harmadik 10 milliószoros napja!

Az év harmadik tízmilliószoros napja a mai. Ma valóban érdemes pozitívan gondolkodni, és csupa jót cselekedni. Minden jó ugyanis sokszorosan száll vissza rád...

Tibet legfontosabb ünnepeihez kapcsolódnak a tízmilliószoros napok. Július 24-én, pénteken ez már a harmadik ilyen különleges erejű nap az idén. A buddhista hívek nagyon pozitív napokként tartják számon ezeket, amikor valójában bármilyen csoda megtörténhet, hiszen Buddha is számos csodát hajtott végre életében. Minden évben négy Dharmacsakra ünnepet rendeznek.

Az év harmadik tízmilliószoros napja különleges lehetőséget rejt

Buddha életének legfontosabb eseményeit elevenítik fel tehát a tízmilliószoros napokon a hívek. A harmadik, vagyis a mostani a Chökhor Düchen, vagyis az a fontos esemény, amikor Buddha 7 héttel a megvilágosodását követően visszatért a tanítványaihoz, és beavatta őket a Négy Nemes Igazság tanába. Ekkor forgatta meg a először a Dharma, azaz az Igazság, a Tanítás kerekét. Tette mindezt Indra és Brahma istenségek kérésére.

Harmadik tízmilliószoros nap. A dharma, a tudás kereke

Harmadik tízmilliószoros nap. A Dharma, az Igazság, a Tudás kereke (fotó: Getty)

Lesz még tízmilliószoros nap 2020-ban

A negyedik, és idén az utolsó tízmilliószoros nap 2020. november 7., szombatra esik. De most még érdemes a mai különleges erejű napra figyelni. Talán belül is érzed, hogy ez a nap egészen más, mint a többi. Belső késztetést érezhetsz, hogy segítsd, támogasd embertársaidat. Még csak erőn felül sem kell teljesíteni, hogy áldásban részesülhess. Azzal is nagyon sokat teszel, ha átadod valakinek a helyedet a tömegközlekedésen, vagy megszánod a koldust az utcán, kismamának segítesz a babakocsit leemelni a buszról, vagy szeretettel öleled át a párodat. Minden segítség, együttérzés, szeretetteljes megnyilvánulás, áldozatkészség megsokszorozza a jót az életedben.

A tízmilliószoros napok

ugyanakkor nemcsak a jót erősítik fel. De épp ezért érdemes ma tudatosan a jóra törekedni, hogy valóban örömteli eseményekben lehessen minél több részed. Írd le, mire vágysz a legjobban, s mit szeretnél megvalósítani, elérni az elkövetkező napokban, hetekben, hónapokban. Higgy a csodák erejében, mert most valójában bármilyen csoda megtörténhet veled.

A 10 milliószoros napokon érdemes

  • minél pozitívabban gondolkodni
  • önzetlenül segíteni másoknak
  • imádkozni, meditálni
  • minél többet mosolyogni
  • szeretettel gondolni magadra
  • szeretetet adni másoknak
  • minél több jó dolgot tenni
  • óvni a környezetedet
  • lehetőleg vegetáriánus ételeket fogyasztani
  • megbocsátani magadnak és másoknak is.

Ugye, élsz a különleges lehetőséggel? Próbáld ki, érdemes. Az év utolsó tízmilliószoros napján újabb cikkben emlékezünk a különleges tibeti ünnepnapra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top