nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek ásványi kövei

Melyik kő illik hozzád a csillagjegyed szerint?

A csillagjegyedhez tartozik egy ásványi vagy drágakő, ami jó hatással van rád, ha például ékszer formájában hordod.

Sokan hisznek abban, hogy a csillagjegyhez rendelt ásványi vagy drágakő még szerencsét is hoz viselőjének, ezért figyelj jól, most eláruljuk, milyen kövek illenek az egyes csillagjegyekhez.

Vízöntő: gránátkő

A gránátkő vöröses színével elbűvölő, a nevében és színében is a gránátalmára emlékeztet. Az állandóság jelképe, önbizalmat és akaraterőt ad, miközben feltölt életenergiával.

Ásványi kövek, amik a csillagjegyedhez illenek

A gránát a Vízöntő csillagjegynek ajánlott (Kép: Getty Images)

Halak: ametiszt

Az ametiszt csodás lila színe melengeti a szívet, és a viselőjére erős stresszoldó hatással bír. Az őszinteség jelképe, a Halak számára nyugtatólag hat és kiegyensúlyozottá teszi az energiákat.

Ezek a kövek jók neked a csillagjegyed szerint

Az ametiszt a Halak csillagjegynek ajánlott (Kép: Unsplash)

Kos: vérkő

A vérkő más néven helotróp, ami nem vörös, mint a vér, hanem zöldes, benne piros pöttyökkel. A vérkő a bátorság jelképe, és amellett, hogy jó hatással van az immunrendszerre, a Kos számára még erős önkontrollt is ad, amire olykor nagy szüksége van.

A csillagjegyedhez ez a kő illik

A vérkő a Kos csillagjegynek ajánlott (Kép: Getty Images)

Bika: zafír

Gyönyörű kékben pompázik a zafír, a belőle készült ékszereket boldogan hordanánk csillagjegytől függetlenül is. De a Bikáknak különösen ajánlott, hogy a tiszta gondolkodást jelképező zafírt viseljék magukon, hogy lelki nyugalmukat megtalálják.

A csillagjegyedhez tartozó kő

A zafír a Bika csillagjegynek ajánlott (Kép: Unsplash)

Ikrek: achát

Az achát az egyik legszínpompásabb ásvány, akárcsak a csillagjegyek között az Ikrek. A számtalan árnyalat megragadja a figyelmedet, miközben a viselőjének nyugalmat sugároz. Ez a kő életet lehel az Ikrekbe, feltölti energiával és védi az egészségét.

Ez a kő kell a csillagjegyednek

Az achát az Ikrek csillagjegynek ajánlott (Kép: Unsplash)

Rák: smaragd

A méregzöld smaragd a szeretet és a siker jelképe, az ősi kultúrákban is előszeretettel használták a gyógyítók. Azt tartották róla, hogy megvédi viselőjét a gonosz varázslatokról, mára ez a jelentés persze szelídült, és inkább csak tisztánlátást ad a Ráknak.

Melyik kő illik hozzád?

A smaragd a Rák csillagjegynek ajánlott (Kép: Unsplash)

Oroszlán: ónix

Az ónix méltóságteljes külsejű kő, ami épp illik az Oroszlán komolyságához. A stabilitás jelképe, komoly stresszoldó hatással bír, és a viselőjét feltölti életenergiával.

Az Oroszlán csilalgjegy ezt a követ hordja

Az ónix az Oroszlán csillagjegynek ajánlott (Kép: Getty Images)

Szűz: karneol

A karneol narancssárgás színe beragyogja a Szűz egész lényét. A középkorban is ismert ásványt főleg a fejfájás csillapítására és a szülés segítésére használták. A Szűz idegrendszerére jótékony hatással van, sőt, még az anyagcserét is serkenti.

Ez az ásványi kő illik hozzád

A karneol a Szűz csillagjegynek ajánlott (Kép: Getty Images)

Mérleg: peridot

Az áttetsző zöld féldrágakő vulkáni eredetű, ezért úgy tartják, hogy a tűz energiáit hordozza magában. Erős védelmező hatása van, a Mérleg jegyűek szerencsések, mert ez a kő feloldja a haragot, nyomában lelki béke jár.

Melyik kő illik a csillagjegyedhez?

A peridot a Mérleg csillagjegynek ajánlott (Kép: Unsplash)

Skorpió: turmalin

A turmalin sötét színével elvarázsol, ha pedig arra gondolunk, hogy ez a kő a remény jelképe, akkor rögtön magunkon akarjuk viselni. A Skorpió mindenképp viseljen turmalint, ha szeretné, hogy szétáradjon benne a belső béke.

Csillagjegyed szerint ez a kő illik hozzád

A turmalin a Skorpió csillagjegynek ajánlott (Kép: Getty Images)

Nyilas: citrin

A citrin a boldogság köve, minden Nyilasnak ajánlott a viselése. Önbizalmat adó, védelmező kő, ami segíti az önkifejezést, és a Nap erejét hordozza magában.

A csillagjegyedhez ez a kő tartozik

A citrin a Nyilas csillagjegynek ajánlott (Kép: Getty Images)

Bak: rubin

A rubin a Nap köve, amit már az ősi kultúrákban is nagy becsben tartottak. A megelégedettség és a belső tűz jelképe. A Bak számára életerőt jelent és kiegyensúlyozottságot ad a viselőjének.

Ez a kő illik a csillagjegyedhez

A rubin a Bak csillagjegynek ajánlott (Kép: Unsplash)

via

Tudj meg többet a csillagjegyekről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top