nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. november 25–december 1. – András-napi telihold

Katalin-nap, majd András-nap az év vége közeledtét és advent kezdetét jelenti. Sok népi hagyomány és szokás kötődik ezekhez a napokhoz.

A Hold ettől függetlenül rendíthetetlenül járja útját, és az András-napi telihold erős kettősséggel teszi próbára a hitedet abban, hogy a karácsony lehet meghitt.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp.

SZERDA – november 25.: Katalin-napon a Hold a Kos jelében jár. Fogászati tilalom érvényes ma. Ha nem muszáj, ma ne menj fogorvoshoz. Ismered a mondást? „Ha Katalin kopog, karácsony locsog”. Azaz a Katalin-napi időjárással ellentétes idő lesz karácsonykor. És azt ismered, hogy sok helyen „Katalin ágat” tesznek vízbe, hogy karácsonyra kizöldüljön?

CSÜTÖRTÖK – november 26.: Ma is a Kosban jár a Hold. Ma se menj fogorvoshoz, ha nem sürgős! Helyette végezz valami aktív mozgást! Csinálhatsz otthon edzőtermet, használhatsz mindennapi tárgyakat súlyzóként: vizes palack, rizs, liszt, cukor. Ha ez nem hoz lázba, akkor kapcsolj be valami jó zenét, és táncolj! Vagy kereshetsz vicces edzést a neten. Szabad kezet kapsz.

PÉNTEK – november 27.: A Bikába lépő Hold a szépérzékedet erősíti fel. Szépítkezhetsz és/vagy feldíszítheted a lakást a közelgő Karácsonyra. Vasárnap kell az első gyertyát gyújtani az adventi koszorún. Megcsinálhatod most a koszorút. Fogászati és kertimunka-tilalom érvényes mára.

SZOMBAT – november 28.: Mivel még nő a Hold, érdemes ma olyan pakolást készítened, amiben sok vitamin és ásványi anyag van. Ezeket most hatékonyabban felszívja a bőröd. De olvass utána, hogy mi az, ami tényleg jót tesz! Ha bizonytalan vagy, akkor inkább használj gyári készítményt! Ez legyen a lehető legtermészetesebb!

VASÁRNAP – november 29.: Csak délután lép ki a Bikából a Hold. Addig még szépítkezhetsz, és szépítheted az otthonodat. Nem kell költekezned. Vedd elő a régi díszeket, és variáld át, vegyítsd össze! Ha van kedved, akkor nem csak belül, hanem kinn is feldíszítheted a bejáratot, az erkélyt, a kertet, de ne ess túlzásba! És este gyújtsd meg az első gyertyát az adventi koszorún!

HÉTFŐ – november 30.: András napján a telihold megmérgezheti az ünnepi hangulatot. Ne hagyd! A hagyomány szerint „Fehér András, rossz év, Víg András, víg év”. A telihold mindezt felnagyítja. És sajnos erős kettősség lehet benned, ami feszültséget generálhat benned és körülötted. Ne ragaszkodj a saját véleményedhez! Ma ne! (A Teliholdról részletesen lejjebb.)

KEDD – december 1.: December első napján a Hold változatlanul az Ikrek jelében jár, de már fogy. A fogyó Hold azt tanácsolja, hogy kicsit fogd vissza az étkezést! Az emésztőrendszerednek jót tesz, ha tehermentesíted. Tudj róla, hogy fodrászati tilalom van érvényben ma!

ANDRÁS NAPI TELIHOLD:

November 30-án, hétfőn 10:31-kor telihold lesz. Most a Nyilas Nap és az Ikrek Hold kerül szembe egymással. Ez megmérgezheti a karácsonyi készülődést. Divatos olyan mondatokkal dobálózni, mint: „A karácsony már nem a szeretetről szól”.
Pedig a karácsony és az advent csak arról szól, amiről akarod.

Teliholdkor erős kettősség lehet benned: bölcselkedés – találékonyság, elvont – közérthető, vallás – logika, lobbanékony – kapkodó.
Minden teliholdkor nagyon óvatosnak kell lenned az utakon és mindenféle megbeszélésen, találkozón, tárgyaláson. Ilyenkor sajnos az ellentétek felerősödhetnek, és gyorsan parázs vita alakulhat ki. Ezt elkerülendő jobb, ha rugalmas és toleráns leszel. Nem fontos, hogy a te akaratod és/vagy véleményed érvényesüljön. Most inkább törekedj a béke megőrzésére!

Amennyiben Nyilas vagy Ikrek jelében születtél, vigyázz magadra és a fontos kapcsolataidra!
Ez akkor is aktuális, ha a Szűz vagy a Halak jelében születtél.

Maga a telihold hétfőn lesz, de még kedden is érzékenyen érinthet. Szóval hétfőn nem „pipálhatod ki” a teliholdat.

Heti holdhoroszkóp 2020. 11. 25.

András napi telihold

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 11. 25–12. 01.

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 11. 25–12. 01.

 

Ez is érdekelhet barátnők Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top