nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. december 2–8. – Mit jelez a Hold a hétre?

Fényesítsd a csizmádat, mert jön a Mikulás! Vagy a Télapó? Te tudod, mi a különbség a kettő között?

Az első világháború után a szlovák eredetű Mikulás helyett az orosz eredetű Télapó nevet kezdtük használni. Télapó Gyed Maroz, vagyis Fagy apó megfelelője. Majd a szovjet csapatok bevonulása és a vallási hátterű ünnepek eltörlésének tendenciája megerősítette a Télapó elnevezés használatát.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp.

SZERDA – december 2.: Ma fodrászati tilalom van érvényben. Ha lehet, ne ma menj fodrászhoz! A Rák jelében járó Hold kedvez a nagymosásnak, és aktuálissá teszi az ágyneműmosást is. Ezekre szakíts időt! És nem csak a hideg miatt van most kerti munka tilalom. De locsolhatsz, öntözhetsz, ha nem fagy.

CSÜTÖRTÖK – december 3.: Ma nem vált jegyet a Hold: egész nap a Rákban jár. Megéri ma megfogadnod a tanácsot: kerti munka és fodrászati tiltás van érvényben. Még mindig a vizes Rák jelében jár a Hold. Így a nagymosásról nem maradtál le. Amikor víz jelben van a Hold, a szobanövények locsolása időszerű…

PÉNTEK – december 4.: Ma fodrászati tilalom van. Kora délután fog jegyet váltani a Hold. Előtte még aktuális a mosás, locsolás. Utána az Oroszlán Hold javasolja, hogy szellőztess kicsit hosszabban! Nem baj, ha hideg van. Ültethetsz ma fűszer-, gyógynövényt. Majd tavasszal kiültetheted a kertbe, vagy az erkélyedre, és lesz friss.

SZOMBAT – december 5.: Süss ma kenyeret, vagy bármilyen süteményt! És elkezdhetsz a karácsonyra előre sütni. Emellett egy alapos szellőztetés jót fog tenni. Érdemes hajat vágatnod, mert gyorsan fog regenerálódni a hajad. A kertben aktuális a fák fagy elleni védelme és a madáretetők feltöltése.

VASÁRNAP – december 6.: Mára virradóan ajándékot tesz a Mikulás a csizmádba, ha tegnap kifényesítetted, és kitetted az ablakba. Mindegy, hány éves vagy. Mindegy, hogy hiszel-e ebben. A lényeg, hogy jót tenni, meglepetéssel kedveskedni valakinek mindenképpen dicséretes. Az Oroszlán Hold szerint önmagadat is kényeztetheted csokival, sütivel, forró csokival stb. És ne feledd a második gyertyát meggyújtani!

HÉTFŐ – december 7.: Ma már a Szűzben jár a Hold. Ettől jobban tudsz koncentrálni, és van türelmed a precizitást igénylő munkákhoz. Közben ne feledd, hogy a hagyomány szerint a fogyó Szűz Hold a leghatékonyabb, ha takarítasz, selejtezel, rendezkedsz. Hihetetlenül gyorsan és látványosan haladhatsz minden ilyesmivel.

KEDD – december 8.: A mai a tegnapi nap tökéletes mása: továbbra is a Szűzben jár a fogyó Hold. Tehát ma is van türelmed a „pepecs” munkákhoz. És rendkívül eredményesen haladsz, ha takarítasz, selejtezel, rendezkedsz. El ne mulaszd! Akkor se, ha csak pár perced, félórád van ilyesmire!

Heti holdhoroszkóp 2020. 12. 02.

Jön a Mikulás (Fotó: Pixabay)

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 12. 2-8.

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 12. 2–8.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top