nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. december 9–15. – Advent újholdja

A hétfői újhold új megvilágításba helyezheti az adventet, a készülődést és a karácsony értelmét. Ez az advent egyetlen korábbihoz sem hasonlítható. Pont emiatt kell új szokásokkal feldobnod a hangulatot. És pont ebben segít neked az újhold.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp.

Holdhoroszkóp 2020. 12. 09.

Advent újholdja (Fotó: Pixabay)

SZERDA – december 9.: A Hold a Mérleg jelében jár ma, ami kimondottan kedvez mindennek, ami a lakásszépítéssel kapcsolatos: fémtárgyak tisztítása, nagytakarítás, stb. A fogyó Hold segít megszabadulni a kosztól, és egy nagy szellőztetéssel a rossz szagoktól, állott levegőtől. Ha száraz az idő, kiteheted egy rövid időre az ágyneműt, a plédeket és a díszpárnákat is. Meglátod, milyen klasszul felfrissül minden.

CSÜTÖRTÖK – december 10.: A tegnapi nap szó szerint megismétlődik ma. A Hold ugyanúgy a Mérlegben jár, és ma nem, csak holnap vált jegyet. Szóval ma szépítsd az otthonodat, tisztítsd meg a fémtárgyakat, csinálj nagytakarítást, süss kenyeret, vagy süteményt! Kinn már hideg van, ezért inkább a szobanövényekkel törődj! A virágzó növények ápolása aktuális a mai napon.

PÉNTEK – december 11.: Hajnalban a Skorpióba lépő Hold aktuálissá teszi a szobanövények locsolását. Tudtad, hogy az orchidea Skorpió növény. Ha ilyenkor beleállítod „derékig” vízbe 1 órára, akkor elegendő vizet szív fel. Persze a többi növényről se feledkezz meg! Mára fodrászati és kerti munka tilalom vonatkozik.

SZOMBAT – december 12.: 2 nap van újholdig, előtte a leglátványosabb a fogyókúra és a méregtelenítés. A Hold a vizes Skorpió jelében jár, ami pl. teákkal teszi hatékonnyá fogyókúrát és a méregtelenítést. Emellett a nagymosás is időszerű. Ráadásul fogy még a Hold, így a szennyeződéstől hatékonyan megszabadulhatsz.

VASÁRNAP – december 13.: Luca-nap, és ma kell meggyújtanod 3. gyertyát az adventi koszorún. Közvetlenül újhold előtt meditálj, böjtölj! És ne menj fodrászhoz, mert a ma készült frizura nem lesz tartós! Hajnalban a Nyilasba lépő Hold áthat mindent, és segíti az adventet meghitté tenni. Hallgass karácsonyi dalokat, és hangolódj rá az ünnepekre! Jól fog esni a lelkednek.

HÉTFŐ – december 14.: Pont 10 nap múlva lesz Szenteste. A mai újhold remek alkalmat ad arra, hogy új értelmet nyerjen a Karácsony. A Nyilas újhold lelkesítően hat rád, és segít mindenféle újításban. Közben nem árt egy pillanatra megállnod, és hálát adnod mindazért, amid van. Ezzel megáldod a mai és a következő napokat is.

KEDD – december 15.: Ma 3 tilalom is érvényben van: fogászati, patyolat és kerti munka tilalom. Ezek nem kőbe vésettek, csak tanácsosak. Ne feledd, hogy már nő a Hold, ami hatékonnyá teszi a bőrápolás, a pakolásokat, és a tápláló krémek hasznosulását. Ezekre szakíts időt!

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 12. 9-15.

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 12. 9-15.

ADVENT ÚJHOLDJA

December 14-én, hétfőn, pontosan 10 nappal Szenteste előtt a Nap és a Hold a Nyilas jelében áll együtt. Ez az újhold a közelgő Karácsony szellemében telik már. Nyilas a hit, a filozófia, a magasabb szellemiség jele. Ekkor sokkal inkább az elvont témák izgatnak téged, semmint a hétköznapi kérdések.

A karácsony szólhat az ajándékokról, a finom falatokról és a szép díszekről. De szólhat a meghittségről és a szeretetről. Ezen a napon átérezheted, hogy a karácsonyt nem véletlenül nevezik a szeretet ünnepének. Persze rajtad múlik, hogy a külsőségekre vagy a belső értékekre koncentrálsz.

Újhold napján érdemes újítanod. Bevezethetsz új szokásokat. Pl. még nem késő adventi naptárat készítened. Vicces ötletekkel derűsebbé teheted: régi zoknikból, vagy színes szalagokkal átkötött befőttes üvegekből, stb. Engedd el a fantáziádat, vagy keress ötleteket a neten!
Ha Nyilas szülött vagy, akkor ma, a születésnapod közelében tanácsos megállnod egy pillanatra, és átgondolnod, hogy miben szeretnél megújulni. Az újhold segítségével nincs lehetetlen, bármi újról legyen szó. Most érezheted a legerősebben, hogy az újhold milyen jótékony.
Amennyiben a Kos, vagy az Oroszlán jelében születtél, te is élvezheted az újhold áldásos hatását.

Az újhold egész pontosan hétfőn 17:19-kor lesz. De már az előző nap érezhetővé válik. Ezért hétfőn este érdemes halványzöld, vagy fehér gyertyát gyújtanod, és kívánnod valami újat. Mindegy, hogy milyen jelben születtél.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top