nlc.hu
Horoszkóp

Tisztulj meg, hogy továbbléphess

9 idézet, ami segít megtisztulni és tovább lépni

A tavasz egyet jelent a testi-lelki megtisztulás időszakával. Ha még nem vágtál bele a nagytakarításba, ezek az idézetek inspirálni fognak.

A tavasz a nagytakarítás ideje. A legtöbb kultúrában ezidőtájt testi tisztításokat végeznek, böjtöt tartanak. Egyes hagyományok, például a zsidó pészah előtt az otthont különleges módon kell kitakarítani, ami egyben lelki ráhangolódás is az ünnepre. A jóga módszereit használó kultúrákban – például a hinduk – nagyon sok tisztító gyakorlatot végeznek. A napi rendszeres nyelvkaparástól kezdve, a tavaszi, teljes testet átmosó Shanka Prakshalana szertartásig.

Nem árt ilyenkor szelektálni a környezetedben felhalmozott felesleges tárgyak közül sem, de kipucolhatod a digitális szemetet is. Nem beszélve a lelki terhekről, vagy az ártó emberi kapcsolatokról, amik az egészségre is károsak.
Ezek az idézetek segíthetnek elindulni, mert a megtisztulás célja mindig az, hogy jobban érezd magad és teret adj a fejlődésnek.

női arc vízben

Fotó: Unsplash

1.

„A megtisztulás sohasem könnyű, de mindig szükséges.”
(Michael J. Sullivan)

2.

„Amikor az elme tisztaságra törekszik, azonnal észreveszi a testben jelen lévő tisztátalanságokat. Egy tiszta  elme nem képes egy tisztátalan testben lakozni, éppúgy, ahogy rendetlen környezetben sem tud élni. Egy tiszta elmének állandó napi szokásai vannak.”
(Szvámi Véda)

3.

„Egyedül lenni – ez a lélek tápfolyadéka. Élvezd az egyedüllétet, amely lelked tisztaságát és szárnyad hímporát őrzi.”
(Hankiss János)

4.

„Haragudni olyan, mintha mérget innánk és azt várnánk, hogy a másik haljon meg.”
(Gautama Siddhartha Buddha) 

5.

„Ahogy eszel vagy tisztálkodsz, ugyanúgy táplálod és tartod tisztán a szellemedet, a lelked.”
(Kukorelly Endre)

6.

„A tisztaság nem azt jelenti, hogy kiirtjuk az összes baktériumot. A tisztaság az elegendő jó és a kevés rossz baktérium egészséges egyensúlya.”
(Giulia Enders)

7.

„A tisztaság a barátság és a szeretet hű társa. Ha élsz vele, becsülni fognak az emberek.”
(Hioszi Tatiosz)

8.

„Maradjon a lelkünkben egy szöglet fiatalon és tisztán.”
(Ottlik Géza)

9.

„Ha a szándékaid tiszták, őszinték, vagyis nincs mit takargatnod, akkor nyílt, egyenes viselkedés lesz a válasz a közeledésedre. Ez a valódi, a megfelelő csatorna az emberek közötti érintkezésben, nem a sok fecsegés.”
(Dalai Láma)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top