nlc.hu
Horoszkóp

A boldogság fejleszthető, szánj rá időt!

7 tipp a mindennapokra, amitől boldogabb leszel

A boldogság alapja nem más, mint a szeretet és elfogadás. Minden benned kezdődik, és hidd el, ezek az érzések fejleszthetők.

Ha szereted és elfogadod önmagad, akkor másokat is szeretsz, és elfogadó vagy a többi ember és a világ iránt. Amikor ez a kettő megvan, tulajdonképpen semmi nem áll a boldogságod útjába.

boldog nő

Fotó: Unsplash

1. Vidám reggel

Ébredj úgy, hogy legyen néhány éber perced még az ágyban. Köszöntsd magad, és keress három pozitív dolgot önmagadról. Máris szebben indul a nap.

2. Jegyzetelj

Írd le az érzéseidet, boncolgasd a haragodat, ismerd meg a negatív érzésed okait. Írhatsz naplót is, vezethetsz jegyzetfüzetet, esetleg írj levelet önmagadnak. De írhatsz másoknak is, amiben kifejezed az érzelmeidet, megbocsátasz, vagy éppen bocsánatot kérsz.

3. Légy hálás

Adj hálát esténként minden jóért, amit kaptál, ami veled történt. Amid van, ne legyen alapvetés: köszönd meg, legyél hálás érte – a legrosszabb helyzetben is találd meg a jót.

4. Bocsáss meg

Tanulj meg megbocsátani magadnak a hibáidért, tévedéseidért. Ha magad felé megy, bocsáss meg egyre több embernek, aki vétett neked.

5. Alkoss vagy segíts

Fontos, hogy érezd: nyomot hagysz. Ha kreatív vénád engedi, rajzolj, köss, színezz, vagy főzz otthon. De ha nem megy, akkor segíts minél több helyzetben: egy idősnek felszállni a buszra, vagy bárkinek, aki segítő kézre szorul.

6. Mondj nemet

Ismerned kell a határaidat is. Ne vállalj el mindent, amit nem bírsz, vagy amit nem szívből csinálsz. Ne tegyél szívességeket muszájból. Tanulj meg nemet mondani a kellemetlen kérésekre.

7. Jutalmazd meg magad

Nem kell mindig anyagiakra gondolni. De vehetsz apróságot, például kristályokat, menj el végre arra a kiállításra, amire vágysz: ha kell, egyedül. Egyél egy finom süteményt, vagy dicsérd meg magad.
Jó vagy és szeretni való!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top