nlc.hu
Horoszkóp

Ismered az 5 szeretetnyelvet?

Tanuld meg a párod szeretetnyelvét!

Az öt szeretetnyelv valójában egyaránt fontos. A harmonikus párkapcsolat alapja lehet, ha nem billen a mérleg súlyosan az egyik felé.

A teória megalkotója, Dr. Gary Chapman párkapcsolati szakértő szerint a szeretetnyelv az a mód, ahogy az adott ember kifejezi és megéli a szeretetet. Az öt szeretetnyelvnek egyensúlyba kéne lennie, vagy legalábbis értenünk kéne a párunk elsődleges szeretetnyelvén, mivel egy mindig hangsúlyosabb a többinél.
Figyeld meg, a párod miként fejezi ki a szeretetét, vagy mire panaszkodik a leggyakrabban! Ezután beazonosíthatod, mire van szüksége ahhoz, hogy valóban mindig érezze: szereted őt.

szerelmespár ajándékkal

Fotó: Unsplash

1. Elismerő szavak

Kedvesed az elismerésre, a kedvességre szavak formájában vágyik. Mindennél többet jelent neki, ha így fejezed ki, mennyire fontos számodra. Mondd el neki, vagy írd meg neki naponta, mennyire szereted. Küldj neki szerelmes idézetet, kifejező szövegű dalokat, verseket.

2. Minőségi idő

Találj magatoknak időt, amikor kettesben lehettek, és csak egymásra tudtok figyelni. Lehet ez egy közös vacsora szigorúan mobiltelefon nélkül. Vagy a gyerekek lefektetése után fél óra, amit csak egymásra szántok. Már a szándék is segít elmélyíteni és intimebbé tenni a kapcsolatot.

3. Érintések

Ha szereti megfogni a kezed, imád csókolgatni, puszilgatni, megmasszíroz egy fárasztó nap után – egyértelműen a testi érintés a szeretetnyelve. Viszonozd hasonlóképpen, és öleld őt minél többször. Az ölelkezés oldja a szorongást is, és erősíti a kötődést köztetek.

4. Szívességek

A segítség megannyi formája jelzi számára, hogy szereted, és ő is így mutatja ki. Kávét készít, vagy elpakol helyetted. A nehezebb feladataidba is besegít, vagy olyan dolgokkal lep meg, amik megkönnyítik az életed. Ötvözd ezt romantikával, ennél szebb viszonzással nem mutathatod ki az érzelmeidet.

5. Ajándékozás

Aki ajándékokkal fejezi ki a szeretetét, ott nem csupán maga az ajándék érdemel elismerést, de az ajándék kitalálásába és megszerzésébe fektetett energia is. Ő maga nem vágyik tőled drága és hatalmas ajándékokra, de sokkal jobban odafigyelnek az ajándék hátterére, mint sejtenéd. Úgy tudsz meggyőző lenni, ha valóban ismered őt, és tisztában vagy vele, mi teszi boldoggá igazán.

(via herway)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top