nlc.hu
Horoszkóp

A születésnapod ezt is elárulja rólad

Ismerd meg a saját őselemedet!

A keleti filozófiai rendszerek számára, így a kínai asztrológiában is fontos szerepet kapnak az őselemek. Tudd meg, te melyikhez tartozol!

Az őselemek egyensúlya meghatározó az ember személyisége és testi-lelki egészsége szempontjából. Ezt vallja és erre törekszik számos keleti filozófiai és gyógyító rendszer, így a kínai is, ahol a fémet, a vizet, a fát, a tüzet és földet sorolják az őselemek közé.

nő az őselemekkel

Fotó: Unsplash

Születésnap és őselemek kapcsolata

A kínai asztrológia szerint a születésed napja határozza meg, melyik őselemhez tartozol, és milyen általa a természeted, személyiséged. Ha például 13-án születtél, a számod 1+3 = 4 lesz, a hozzá tartozó elem pedig az alábbi:

  • 1 – fém
  • 2 és 3 – víz
  • 4 és 5 – fa
  • 6 és 7 – tűz
  • 8 és 9 – föld

A fém őselemhez tartozol

A fém elem hatására kitartó és összeszedett vagy. Határozottan haladsz a céljaid felé, sikerrel viszed végig, amibe belevágsz. Független lélek vagy, nem szereted, ha korlátoznak, vagy beleszólnak a dolgaidba. Viszont szívesen segítesz, véded a szeretteidet. Sajnos nagyon kritikus vagy, ami megbonyolítja a párkapcsolatodat, és a családi kapcsolatokat.

A víz őselemhez tartozol

Víz elemhez tartozóként legfontosabb tulajdonságaid az empátia és kreativitás. Nagyon könnyen ráhangolódsz az emberekre, kedvességed és optimizmusod sokaknak erőt ad és örömet jelent. Viszont túlzottan segítőkész és naiv vagy, amivel életed során sokszor visszaélhetnek.

A fa őselemhez tartozol

Társaságkedvelő és kirobbanóan energikus ember vagy, de ha rosszra fordulnak a dolgok, hajlamos vagy hirtelen kedvtelenné és mélabússá válni. Mivel a fa a fejlődés és haladás szimbóluma, kiváló vezetői és szervezői képességekkel rendelkezel. Viszont kitűzött céljaid, vagy a munkád túlzottan fontossá válhat, így ha erre nem ügyelsz, az a magánélet rovására mehet

A tűz őselemhez tartozol

A szenvedély és felfokozottság a jellemző rád. Az érzelmek, a romantika központi jelentőségű számodra, ahogy a párkapcsolat és a szerelem. Okos, nyitott ember vagy, aki nagy energiával veti bele magát minden újba. A türelmetlenség hátrányos tulajdonságod, mindent azonnal akarsz: ezen kell dolgoznod még.

Ha a föld az őselemed

Felelősségteljes, megbízható személy vagy. A biztonság számodra az első, és mindent a legjobban szeretnél csinálni. Emiatt nagyon sokat elemzed az életet, boncolgatod önmagadat, sokszor túl sokat foglalkozol a miértekkel. Nehezen bízol meg másokban, de akik bekerülnek a belső körödben, azokhoz végsőkig hűséges maradsz. 

(via Horoscope Daily)

Ezt olvastad már?

5 mudra az egészségért

Ez is érdekelhet mudra Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top