nlc.hu
Horoszkóp

Tévhitek a Mérleg csillagjegyről

5 tévhit a Mérleg szülötteiről

A Mérlegek szelíd, konfliktuskerülő és kiváló alkalmazkodóképességgel rendelkező emberek, mindezt azonban a külvilág gyakran félreértelmezi. Íme a leggyakoribb tévhitek a jegy szülötteivel kapcsolatban!

 # 1. tévhit: Nem állnak ki magukért

A Mérleg egyensúlyra törekvő és mint ilyen, alapvetően konfliktuskerülő emberek. Emiatt azt feltételezik róluk, hogy túlságosan is megalkuvók és nem állnak ki magukért, nehogy emiatt ellentétekbe keveredjenek. Valójában azonban a jegy szülöttei nem túlzottan komformisták és a legkevésbé sem akarják elveszíteni azt, ami egyedivé teszi őket. Éppen ezért nagyon is igyekeznek érvényesíteni önmagukat és az érdekeiket, azonban mindezt a lehető legbékésebb módszerekkel teszik.

 # 2. tévhit: Könnyű kihasználni őket

Mivel szelídek és kedvesek, úgy tűnhet, könnyű őket félrevezetni és kihasználni. Igazából azonban a lágy felszín alatt nagyon is vág az eszük és működnek a védekező mechanizmusaik. Mindent, ami történik, alaposan megfigyelnek, elemeznek és nagyon is látják a valódi képet, annak buktatóival és árnyoldalaival együtt. Ebből következőleg pedig egyáltalán nem olyan egyszerű átverni őket.  

Mérleg csillagjegy

Forrás: Getty Images

 # 3. tévhit: Nem alkalmasak vezető szerepre

Kiváló az alkalmazkodóképességük, ezért gyakran hiszik róluk azt is, hogy kizárólag alárendelt szerepet tölthetnek be mások mellett, irányítónak alkalmatlanok. Nos, ez sem igaz. Bár nem kimondottan törekednek vezető pozícióra, azonban ha az élet úgy hozza, hogy ezt kell betölteniük, igenis képesek rá, méghozzá ésszel, nem pedig erővel.

 # 4. tévhit: Szívesebben vannak egyedül

A már említett konfliktuskerülő természetük miatt feltételezik a Mérlegekről azt is, hogy inkább egyedül maradnak, mint hogy az emberi kapcsolatokban óhatatlanul felmerülő konfrontációkat vállalják. A jegy szülöttei azonban valójában a legkevésbé sem szeretnek egyedül lenni, sőt, nagyon is igénylik a társaságot, közös és minél nemesebb ügyekért munkálkodni pedig különösen szeretnek.

# 5. tévhit: Határozatlanok

A jegy szülöttei általában hosszas mérlegelés után hozzák meg a döntéseiket, emiatt a külvilág szemében határozatlannak tűnhetnek. Az igazság azonban az, hogy csupán szeretnek minden lehetséges információt begyűjteni és minden érvet és ellenérvet alaposan átgondolni, mielőtt döntenének valamiben. Azonban ha a döntést meghozzák, utána következetesen és határozottan ki is tartanak mellette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top