nlc.hu
Horoszkóp

Ezek a csillagjegyek nem hisznek a szerelemben

3 csillagjegy, aki elutasítja az igaz szerelmet

Az igaz szerelem nem jön el, ha nem vagyunk rá nyitottak. Ezek a csillagjegyek nem fogadják el a szerelmet.

Az igaz szerelem több csillagjegy szemében csupán egy mítosz, egy elérhetetlen vágyálom, ami csak a mesékben történhet meg. Általában azok, akik ezt gondolják, nem is nyitottak arra, hogy megkeressék, rátaláljanak arra az egy emberre, aki számukra az igazit jelenthetnék. De van olyan eset is, amikor nem hitkérdést csinálnak belőle, csupán annyit csalódtak az életük során a párkapcsolatokban, hogy inkább elutasítják az igaz szerelmet úgy, ahogy van.

Hiszen ha a szerelem ad értelmet az életnek és megmenti az embert, akkor az ellenkezőjére is képes: letaszít a mélybe, ha elveszítjük, márpedig ezt a mély fájdalmat nem mindenki akarja megkockáztatni. Akkor már egyszerűbb, ha zárva tartjuk a szívünket, hogy elkerüljük a nagy csalódásokat. Ezzel csak az a baj, hogy ha a fájdalmat megpróbáljuk kizárni, akkor jó eséllyel a boldogságról is lemaradunk, ami az igaz szerelemmel együtt jár. Az egyiknek lételem a szerelem, míg másnak súlyos átok. A következő csillagjegyek biztonsági játékosok, inkább a fájdalmat kerülve hajlamosak elutasítani az igaz szerelmet.

Skorpió

A Skorpió igazából mélyen hisz az igaz szerelemben, csak épp abban nem, hogy ez bárkivel megvalósulhatna az életében. Szerinte szinte lehetetlen feladat megtalálni az egyetlen igazit. Ezért kicsit le is nézi a környezetét, legalábbis azokat, akik azt állítják, hogy az igaz szerelmükkel élnek együtt, mert biztos benne a Skorpió, hogy saját maguknak is hazudnak. A Skorpió nem fogad el semmit, amire nincs számára megfelelő bizonyíték, márpedig egy szerelemnél nem lehet semmilyen bizonyítékot találni, hogy valóban az lesz az igazi. A szkeptikus csillagjegy ezzel aztán el is zárja magát attól, hogy spontán alakuljon a szerelmi élete, a sok kétkedéssel sajnos már a párkapcsolat elején elutasítja azt, hogy ez lenne az igazi.

Csillagjegyek és a szerelem

Csillagjegyek, akik elutasítják a szerelmet (Kép: Getty Images)

Bak

A Bak csillagjegyet nem lehet megzavarni mindenféle tündérmesékkel az igaz szerelemről. Egy két lábon a földön járó, realista csillagjegyről van szó, aki szerint a tökéletes szerelem mítosza azért létezik, mert az emberek nem akarnak magányosak lenni. A Bakot nem zavarja, ha egyedül van, élvezi a saját társaságát, nem ragaszkodik ahhoz, hogy mindenáron legyen valaki mellette, de persze azért ha rátalál a szerelem, akkor képes ezer százalékig szeretni a párját. Csak épp nem nevezi úgy, hogy a nagy ő vagy az igaz szerelem, mert szerinte nincs olyan, hogy egy ember vagy egy élethelyzet tökéletes legyen. A szerelem remek dolog számára, de nem egyetlen és igazi, így utasítja el még a feltételezést is, hogy egyetlen ember lenne számára kijelölve igaz társnak.

Halak

A Halak vágyik arra, hogy megtalálja az igaz szerelmet, annyi a problémája csupán, hogy belefáradt már a próbálkozásba és abba, hogy a párkapcsolatait mindig mások rontják el. A szakítások fájdalmával nehezen birkózik meg ez a csillagjegy, ezért inkább csak félig nyitja ki a szívét egy párkapcsolatban, és egyszerűbbnek érzi, ha nem hisz az igaz szerelemben, mert ha nem létezik, akkor nem is lehet olyan nagyot csalódni. Nem érzi azt, hogy ez pesszimista hozzáállás lenne, inkább nevezné a Halak realistának magát, aki nem akarja az elvárásait túl magasra helyezni, ha szerelemről van szó. Szüksége van szerelemre és társra, aki mellett évtizedekre is lehorgonyoz, ám az egyetlen és igazi jelzőt nehezen fogja kimondani a párjára.

Via

Csillagjegyek és a munka:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top