nlc.hu
Horoszkóp

Ilyenek a Skorpió-szülők

Védelmezők, de olykor túl szigorúak: ilyenek a Skorpió szülők

A horoszkópból sok tulajdonság kiderül, többek között az is, hogy milyen szülők válhatnak egyes csillagjegyekből. A skorpió szülők például nagy gondot fordítanak a családjukra, de olykor türelmetlenek.

A horoszkópból állítólag megtudható, melyik csillagjegy a leglezserebb vagy éppenséggel a legszigorúbb, legzsémbesebb szülő. Ám óva intenénk mindenkit attól, hogy az asztrológiai jellemzőket egy az egyben készpénznek vegyük. Ne feledd, hogy ez csak irányadó, minden ember más, és az sem mindegy, milyen a családi háttér, milyen a szülői minta, és ami a legfontosabb,  saját döntés és elhatározás kérdése, hogy ki milyen szülővé válik.

horoszkóp, szülők

Fotó: Pexels

Szeretnek irányítani

Az ilyen szülő nem hagyja, hogy a gyermekei tétlenek maradjanak, folyton talál valami elfoglaltságot számukra, és előszeretettel állítja fel a család szabályait, és meg is követeli azok betartását, az álláspontjából pedig nehezen lehet kibillenteni. A szülő-Skorpiók nagy gondot fordítanak a családjukra, tudják, hogyan kell a gyermekeikkel bánni, de olykor túlságosan türelmetlenek, lobbanékonyak, és uralkodóak tudnak lenni. Az ilyen szülők nagyon szeretik a gyermekeiket, de természetükből adódóan nehezen tudják a szeretetet teljes mértékben kifejezni.

Mivel igen szabálykövetők, ezért időnként túl szigorúak lehetnek, és fokozott követelményeket támasztanak a gyermekeikkel szemben.

A Skorpiók nagyon intelligensek, jók az intuícióik, de a gyakorlatban nem mindig tudják ezeket a tulajdonságokat jól kamatoztatni.  Harcolnak, ha szerintük gyermeküket támadás éri, sőt, sokszor a valótlan jellegű bántásoktól is próbálják megvédeni, ami fojtogató lehet a lurkó számára. Fokozottan figyelniük kell arra, hogy gyermeküket ne zsarolják érzelmileg, még ha teljesen önálló viselkedés is a cél. 

Ilyen a Skorpió anya 

Általában nagyon büszke a gyermekére, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy kritikus legyen vele szemben. Jellemző az is, hogy a Skorpió anyukát néha túlságosan lefoglalja a karrierje és a magánélete, emiatt pedig kevesebb türelemmel, szelídséggel tud a gyermeke felé fordulni. A Skorpió nő segít a gyerekeknek megtanulni megérteni az embereket, megfelelően értékelni őket, barátokat választani, és megtalálni az álmaikhoz, a céljaikhoz vezető utat. Sőt olykor túlzottan is arra törekszik, hogy a gyermeke tehetséges és sikeres legyen.

Ilyen a Skorpió apa

A Skorpió apa elég nagy szigorral bánik a gyerekekkel, kihasználva a családban betöltött vezetői pozícióját. Az apa szerepében a Skorpiók példaként szolgálnak gyermeküknek a felelősségteljes hozzáállásban, a képességben, hogy minden akadályt leküzdjenek, a dolgokat véghezvigyék, a célokat kitartással és kemény munkával elérjék. Amíg a gyerekek kicsik, megvédik őket, és megtanítják a mások iránti tiszteletre. A Skorpió atya (ahogy az anya is) megérzi a gyermekét fenyegető veszélyt, mindig a megfelelő időben nyújt támogatást a gyermekének. Ennek a képességnek köszönhetően az apa és a gyermeke között láthatatlan, elválaszthatatlan, kölcsönös szereteten alapuló kapcsolat jöhet létre.

Ezt a kapcsolatot azonban megsértheti a Skorpió apának a saját hiányosságaihoz és a gyermekéhez való intoleráns hozzáállása. Ráadásul a Skorpiók ambiciózusan, szeretik dédelgetni a sérelmeiket, a bosszúvágyukat és ezt akár gyermekeik felé is kimutatják, amivel félelmet kelthetnek bennük. A gyermek ezért egyszerre szeretheti és félheti az apját. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top