nlc.hu
Horoszkóp

A Bak aszcendens

Fegyelmezett, kitartó és pesszimista – Ilyennek látnak mások, ha Bak az aszcendensed

Bak aszcendensűként fegyelmezettség és szigorúság jellemez, a legkeményebb elvárásokat pedig önmagaddal kapcsolatban támasztod.

Az állatövi jegyek minden nap, átlagosan kétóránként váltják egymást a keleti horizonton: az aszcendens vagy felkelő jegy az a jegy, mely a születésed pillanatában volt épp emelkedőben. Leginkább azt határozza meg, milyen arcot mutatsz a külvilág felé, milyennek látnak téged mások. 

Mi az aszcendensed?

Ahhoz, hogy megtudd, mi az aszcendensed, a születésed éve, hónapja, napja és helye mellett annak pontos óráját és percét is ismerned kell. Ha ezek megvannak, kattints például erre az ingyenes kalkulátorra, mely az adatok alapján pillanatok alatt kiszámítja, mi az aszcendensed.

Szigorú és ambíciózus

  • Ha Bak az aszcendensed, fegyelmezettség és céltudatosság jellemez, melybe ugyanakkor állandó bizonytalanság is vegyül azzal kapcsolatosan, hogy el tudod-e érni azt, amit akarsz. A jegy uralkodó bolygója a Szaturnusz, mely egyrészt képessé tesz a nehéz, összetett feladatok végrehajtására, türelemmel és kitartással, ugyanakkor hajlamossá tesz a pesszimizmusra. Bár az ambícióid erősek, mégis gyakran kételkedsz a saját képességeidben. 
  • Jellemző rád a szigorúság is, különösképp magadat illetően. Magasra teszed a mércét, mereven követed a szabályaidat és az előzőleg alaposan kimunkált terveidet. Sokkal keményebb vagy önmagaddal, mint bárki mással. Képes vagy kitartóan összpontosítani, rengeteget dolgozol, ezzel pedig kivívod mások tiszteletét és elismerését. Erős felelősségérzettel rendelkezel, mely még komolyabb teljesítményekre ösztönöz. 
Bak

Fotó: Getty Images

  • Állandó bűntudattal élsz, gyakran vádolod magad, ám az esetek többségében igazságtalanul. Egyszerre akár tíz dologgal is foglalkozol, melyek közül nyolcat minden bizonnyal jól is csinálsz, a nap végén azonban mégis arra a kettőre fogsz emlékezni, melyek kevésbé tökéletesen sikerültek. Lényeges, hogy megtanulj elnézőbbnek lenni önmagaddal.
  • Mindig a lehető legrosszabbra vagy felkészülve. Folyamatosan nehézségekre, korlátokra és bonyolult feladatokra számítasz, ám mindezeket sokszor éppen a hozzáállásoddal kreálod. A céljaidat pozitívabb megközelítéssel és némi könnyedséggel sok esetben egyszerűbben is elérhetnéd.
  • Görcsösen ügyelsz arra, hogy betartsd az udvariasság és a protokoll szabályait, azt sem bánod, ha emiatt merevnek és régimódinak tartanak, ugyanis valósággal rettegsz attól, hogy kínos helyzetbe kerülhetsz, vagy bármi olyan teszel, ami rontaná a jó hírnevedet.
  • Fontos tudatosítanod magadban, hogy az élet nem csupán munkából és fegyelemből áll. Meg kell tanulnod elengedni magad és teret nyitni az örömöknek és az élvezeteknek. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top