nlc.hu
Horoszkóp

4 lépés az igazi boldogság felé

Dolgozz meg egy kicsit a boldogságodért!

A boldogságod kulcsa a kezedben van! Nem kell mást tenned, csak olyasmit, amitől az agyad a megfelelő hormonokat termeli. Egyszerű, ugye?

Az előző év lezárása, a vágy a napfényre, a bezártságérzet – ez mind-mind elősegíti a borús hangulatot, rosszabb esetben pedig a depresszió közeli állapotot. Erőt kell venned magadon, ha úgy érzed, téged is ez a veszély fenyeget! Egy kevés tudatosság segít, hogy kimozdulj ebből az állapotból.

ölelkező barátnők

Amikor csak tudod, öleld meg a barátaidat! / Fotó: Unsplash

1. Jutalmazd meg magad

Dopaminnal. Ez a hormon felelős a jutalmazás, a motiváció élményéért. Amikor siettetni akarod ezt a folyamatot, csokoládéért nyúlsz. Pedig az édesség habzsolása nem a legjobb módja a dopamin beszerzésének. Tanuld meg másként dicsérni magad: apró célok kitűzésével, minden napra valami kényeztetés beiktatásával. Este vedd végig, mit tettél aznap, és köszönd meg önmagadnak.

2. Szeresd magad

Szerotonint termelve! Ettől maradsz optimista, és ez a hormon segít a depresszió és a stressz okozta káros hatások elkerülésében. Ha növeled az önbizalmadat, és szereted magad, akkor a szervezeted szerotoninnal hálálja meg. Mindig erősítsd meg magadban, hogy miben vagy jó, és ne feledd az egyszerű kényeztetéseket. Egy finom fürdő, ami közben hálát adsz mindazért, amit elértél.

3. Szeress másokat

A oxitocinért. Ölelés, csók és a szerelmeskedés növeli meg a szervezetedben lévő mennyiséget. Nagyon fontos szerepe van a kötődés kialakulásában. Beszélgess videón a távol lévő szeretteiddel, öleld meg minél gyakrabban, akit szeretsz, és akit lehet. Ha van gyermeked, nézegesd a babakori fényképeit, vagy nézz kedves, kisállatos videót.

4. Mozogj a szeretetért

Endorfint kapsz cserébe. Nem véletlen, hogy egyes sportolók arcán euforikus kifejezés látható, ezt egyrészt az endorfin okozza. Csillapítja a fájdalmat, és növeli a mozgás örömét. B-vitaminokkal és magas kakaótartalmú étcsokival rá is segíthetsz, de egy alapos séta, egy nagy biciklizés, vagy egy vidám táncóra hatása lesz az igazi. Sőt, meditáció alatt is nagy adag képződik: amit szintén lehet mozgás közben is gyakorolni.

(via thetalko)

Ez is érdekelhet boldog nő ül az ágyon Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top