nlc.hu
Horoszkóp

Ezek a csillagjegyek vágynak a szeretetre, de nem képesek befogadni

3 csillagjegy, aki képtelen önmagát szeretni

Aki nem tudja magát elfogadni és szeretni, annak problémája lehet ezzel mások felé is. Óriási hiány tátong az életükben, pedig semmire nem vágynak úgy, mint a szeretetre.

A szeretet az egyik legfontosabb érték. Szeretet nélkül nincs elfogadás, hála, megbocsátás. És amíg nem vagy képes önmagadat szeretni – legyen szó külső tulajdonságokról, jellemvonásokról, vagy érzelmi életről –, addig mások felé sem tudsz valódi, feltétel nélküli szeretetet érezni. Sőt, a feléd áradó szeretet is lepattan rólad, pedig ez akár az étel és ital, ugyanúgy létszükséglet.

nő lehunyt szemmel

Fotó: Unsplash

Skorpió: megfeledkezik magáról

Amilyen nehezen enged közel magához, annyira képes szeretni, gondoskodni és védelmezni. Ha a barátja vagy, pontosan tudod, milyen, amikor ő kiáll érted. Viszont annyira magabiztos, hogy soha nem gondolnád róla, problémája van saját magával. De sajnos nem törődik az igényeivel, fájdalmaival, inkább háttérbe szorítja. Pedig ha dolgozna magán, elfogadná az érzéseit, gyengeségeit, és megszeretné magát.

Bak: nehezen enged utat a boldogságnak

Mindent célként kezel, pedig az érzelmi életet, önismeretet nem lehet csupán fegyelemmel irányítani. Amikor elér valamit saját magával kapcsolatban, nem engedi el magát, nem örül önfeledten. Úgy érzi, ez is pipa, jöhet a következő feladat. Ez nem igazi önszeretet. Meg kell tanulnia időt adni saját magának, hogy örüljön, hogy élvezze, amit épp elért: hogy elfogadja, ő is szerethető és elég jó.

Szűz: mindig elégedetlen

Az ő maximalizmusa ebből az elégedetlenségből fakad. Tökéletes szeretne lenni, mert azt hiszi, akkor tudja csak elfogadni magát. Folyton aggodalmaskodik, és lelkiismeret-furdalása lesz, ha elengedi magát, és pár percig semmit nem csinál. Először meg kell tanulnia lazítani, elengedni dolgokat. Ha erre képes, akkor jöhet a szigorú elvárások elengedése is. Amint elfogadja, hogy a hibák, tökéletlenségek is hozzá tartoznak, megtalálja hozzá az utat mások szeretete is.

(via Gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top