nlc.hu
Horoszkóp

Pesszimista csillagjegyek

Ezek a csillagjegyek nagyon pesszimisták

Bosszantóan pesszimisták, valójában semmi sem elég jó nekik. Mindent kifogásolnak, minden apróságon fennakadnak, mindenben hibát találnak.

Ikrek

Az Ikrek annak ellenére, hogy alapvetően kedves és szórakoztató csillagjegy, időnként meglehetősen bosszantóan tud viselkedni. Undok megjegyzéseket tesz, és mindent kifogásol, amit csak lehet. Meggyőződéssel adja elő, hogy amit ő nem tud megcsinálni, az neked sem fog sikerülni. Ne higgy neki, épp csak rossz passzban van ilyenkor. Az is megesik nála, hogy szándékosan keresi mindenben a hibát, és persze szereti úgy előadni a dolgokat, hogy ha ő nem tesz meg valamit, az sosem fog elkészülni. Szerinte magadtól kéne kitalálnod a gondolatait, aztán meg jól a fejedhez vágja, hogy semmire sem vagy alkalmas, és valójában csak a terhére vagy. Elképesztően ellentmondásosan tud viselkedni. Ilyenkor érdemes őt minél előbb jobb belátásra bírni.

Ezek a csillagjegyek mindenkinél pesszimistábbak

(Fotó: Getty Images/sarayut Thaneerat)

Szűz

Kétségtelen, a Szűz talán a legkritikusabb csillagjegy, nem véletlen, hogy folyton-folyvást hibát talál az életében, mindenben. Nem feltétlenül csak másokkal kritikus, saját magával is nagyon szigorú. Akkor a legcsalódottabb, amikor úgy érzi, nem felel meg az elvárásoknak, amikor nem érzi magát elég jónak. Márpedig ez igen gyakran megesik nála. Mindent tökéletesnek szeretne látni az életében, közben nem jön rá, mennyire fölösleges köröket fut, hozzáállásával pedig csak a környezete – és persze a saját – idegeit rombolja. Ilyenkor hajlamos kizárólag a hibákra koncentrálni és csak azokat észrevenni, az eredmények fölött elsiklik. Borzasztóan szőrszálhasogató, mindent kifogásol, semmi sem elég jó neki. Talán csak akkor jön rá, hogy valójában ő maga követte el a legnagyobb hibákat, amikor végül egyedül marad.

Vízöntő

A Vízöntő szintén nagyon hajlamos a kritikára. Saját magát a legjobbnak tartja, senki más föl nem érhet hozzá. Meggyőződése, hogy mindenkinél okosabb, és többet tud, nagyon könnyen osztogatja a gúnyos és lenéző megjegyzéseket. Bármit is tegyen vagy mondjon, abban ő a legkiválóbb, a legnagyszerűbb, a többiek meg valahol mögötte kulloghatnak csak. Mindent és mindenkit lenéz, nagyon sokszor irreális elvárásokat támaszt. Viselkedése valójában a belső bizonytalanságából fakad. Az életet könnyedén, különösebb erőfeszítések nélkül szeretné élni, aztán amikor rájön, hogy számtalan olyan dolog akad, amit képtelen kézben tartani, óriási csalódást érez, és ekkor tör elő belőle a mindent elsöprő pesszimizmus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top