Horoszkóp

12 dolog, amiért bocsánatot kellene kérnünk egymástól

El kell fogadnunk, hogy egy olyan világban élünk, ahol mindennap bántanak minket, bocsánatot pedig csak ritkán kérnek. Ha eddig te sem mondtad ki, hogy "ne haragudj", akkor itt az ideje. Gondold át, hány embertől kellene elnézést kérned!

Ne haragudj, hogy soha nem mutattam ki, mennyire szeretlek! – Tudom, a feladatom, hogy a melletted legyek, a magasba emeljelek, támogassalak, de én ezt sokszor nem tettem meg. Bocsáss meg, hogy sokszor nem voltam ott, hogy nem szakítottam rád időt, hogy fontosabb volt minden más. Ne haragudj rám, Gyermekem!

Ne haragudj, hogy szakítottam, és összetörtem a szíved! – Sajnálom, hogy nem álltam készen, hogy rettegtem kettőnktől. Elképzeltem, hogy ez már így marad, együtt öregszünk meg. Megijedtem. El kellett engedjelek, mert maradni képtelen lettem volna. Ne haragudj rám!

Ne haragudj, hogy nem tettem meg mindent kettőnkért! – Észre sem vettem, hogyan történt. Nem fektettem kettőnk dolgába elegendő energiát. Tudom, úgy tartják, kettőn múlik, de én tudom, te mindent megtettél. Hibáztam! Nem figyeltem rád, nem hagytam neked szabadságot, nem vontalak bele jobban a dolgaimba. Nem tudtam összetartani a szerelmünket, pedig megtehettem volna! Bocsáss meg!

Ne haragudj, hogy csak úgy eltűntem az életedből! – Még csak meg sem magyaráztam, miért szívódtam fel. Éveken át ott voltunk egymásnak, de én eldobtalak. Nem ezt érdemelted, magyarázatot kellett volna adnom, de gyáva voltam hozzá. Sajnálom!

Ne haragudj azokért az ígéreteimért, amiket soha nem váltottam valóra! – Ígérgetni olyan könnyű, hogy másnap már nem is emlékszünk rá. Ne haragudj, hogy a csillagokat ígértem, hogy elkápráztattalak, mindezt csak azért hogy időt nyerjek, hogy egy kis időre biztosítsam a helyed mellettem. Az ígéret önző eszköz, csak annak lenne szabad használnia, aki be is tudja tartani. Bocsáss meg nekem!

Sajnálom, hogy nem tiszteltelek! – Bár váltig állítottam, hogy egyenrangúak vagyunk, hogy elfogadlak olyannak, amilyen vagy, a tetteim nem ezt tükrözték. Jobbnak hittem magam. Ne haragudj!

Sajnálom, hogy nem hittem benned és az álmaidban! – Támogattalak, biztattalak, de soha nem hittem benne, hogy képes leszel megcsinálni. Az idő csak telt, és te újra és újra kudarcot vallottál. Aztán a magasba szálltál, és én szégyellem magam, hogy nem hittem benned! Rossz támogatód voltam. Ne haragudj! 

Ne haragudj, hogy nem tudtalak tovább szeretni! – Óriás szerelem volt a mienk, azt mondtam, ez örökké fog tartani, de akkor még nem tudhattam, hogy alig pár közös évünk lesz. Annyira szerettelek, de a dolgok megváltoztak, nem akartam összetörni a szíved, bocsáss meg nekem!

Ne haragudj, hogy képtelen vagyok megbocsátani neked! – Újra és újra visszaéltél a bizalmammal. Most már nincs jelentősége, hogy mennyire hittem neked, mert ma már nem tudok. Valami örökre összetört, amit megjavítani már nem lehet. Sajnálom!

Ne haragudj, hogy annyit szemétkedtem veled! – Sajnálom a sok rosszindulatú, türelmetlen és bántó megjegyzést! Sajnálom azt a sok rossz percet, amit ezzel okoztam neked!

Ne haragudj, hogy tettettem, hogy a barátod vagyok! – Bocsáss meg, hogy elhitettem veled, hogy barátok vagyunk. Bíztál bennem, én pedig önző módon kihasználtam, hogy mellettem vagy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top