Húsvét

Gyors sajtos snack húsvétra

Húsvétkor általában mindenhol nagy a vendégjárás, ezért praktikus betárazni magunknak néhány könnyen elkészíthető rágcsálnivalót a vendégek kínálására. Ez a sós keksszel fogyasztható sajtkrém recept pont ilyen.

Hozzávalók:

  • 2 doboz krémsajt
  • 1 csomag reszelt Cheddar sajt
  • 1 csokor petrezselyem egyben, illetve két ek. petrezselyem feldarabolva
  • 1 ek. valamilyen csípős szósz ízlés szerint
  • 1 ek. olasz fűszerkeverék
  • 1 ek. Worcester  szósz
  • sós keksz a tálaláshoz

Elkészítés:

Egy közepes méretű tálba keverjük össze a sajtkrémeket, 2 kis csésze reszelt Cheddar sajtot, a csípős és a Worcester szószt. Szórjuk meg 2 kanál feldarabolt petrezselyemmel és az olasz fűszerkeverékkel.

Botmixerrel alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd egy szép tálon formáljunk répa alakot a krémből. Hűtsük egy órán át, majd amikor kicsit megkeményedett, helyezzük a csokor petrezselymet a répa forma tetejére, körben pedig sós keksszel díszítsük a tálat. 

(Forrás: Delish)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top