Húsvét

A legmenőbb húsvéti vendégváró étel: a kanapé

Nem, most nem a nappaliban található kényelmes kanapéra gondoltunk, sokkal inkább a franciák mutatós partifalatkáira (canape), amelyek nem csak szemet gyönyörködtetőek, hanem szenzációsan finom húsvéti ételek is lehetnek egyben.

A következőkben azt is bebizonyítjuk, hogy amennyire szépek ezek a húsvéti ételek, annyira könnyű is elkészíteni őket. Semmiféle konyhai előképzettséget nem igényelnek és hihetetlenül jól mutatnak a húsvéti vendégváró asztalon. Ha nem szeretnénk nagy sütés-főzést rendezni, de jönnek hozzánk a család közeli s távoli tagjai, ezekkel a falatnyi húsvéti ételekkel kápráztassuk el őket.

De a locsolók is rögtön lecsapnak majd ezekre a színes húsvéti ételekre.

A legmenőbb húsvéti vendégváró ételek

Krémsajtos, lazacos uborka. 10 perc alatt 40 darab falatka elkészül, és közben még koccintottunk a tojáslikőrrel is. Friss kaporral bolondítsuk.

Pinterest

Ananász baconnel. A friss ananászkockákat baconbe csavarjuk, megforgatjuk barna cukorban, és sütőben ropogósra sütjük. Átjárják egymást az ízek.

Pinterest

mceBlockPasteEnd

Gyümölcssaslik joghurtmártogatóssal.

Pinterest

Eperhegy áfonyával. Az epreket bevágjuk, megtöltjük tejszínhabbal és a tetejére egy áfonyaszemet pöttyintünk.

Pinterest

Hummusz zöldségekkel. A legjobb vega mártogatós, aminek nagyon is van létjogosultsága húsvétkor, hiszen jó megpihenni a sok sonka közepette. A megfőzött csicseriborsót turmixoljuk fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, szezámmaggal, sóval és pirospaprikával. Zöldségekkel kínáljuk: zellerszár, sárgarépa, uborka, cukorborsó.

Pinterest

Hogy ez eddig nem jutott eszünkbe! Minden a hűtőben van, csak fel kell kockázni és fogpiszkálóra szúrni: csemege uborka, sonka és sajtkocka. Az utolsó pillanatban betoppanó vendégeknek való húsvéti étel.

Pinterest

Tojásos-krémsajtos falatkák. Zellerszárral és retekcsírával pikáns lesz.

Legmenőbb húsvéti vendégváró étel: a kanapé

Citromos „tükörtojás” habcsók. A karácsonyról megmaradt habcsókok, ha létezik ilyen, legszuperebb hasznosítása. Készítsünk citromos krémet, és kanalazzuk a habcsók közepére, hűtőben hagyjuk megszilárdulni. A klasszikus húsvéti ételek után jól jön majd egy kis fanyar ízvilág.

Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top