nlc.hu
Húsvét

Húsvéti időjárás előrejelzés

Érkezik a kék tojás! – figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat

Közösségi oldalán adott ki figyelmeztetést az OMSZ.
időjárás

Érkezik a kék tojás! – erre figyelmeztetett Facebook-oldalán a Meteorológiai Szolgálat. Mint írják, a régebben beharangozott kék tojást (vagyis a hidegcseppet) hamarosan teljes egészében megkapjuk az ünnepekre a légkörtől.

Ennél szebb tojásalakú képződményt talán nem is kaphatnánk stílszerűen. Ez egyet jelent azzal, hogy a hideg légtömeg hamarosan nyugalomba jut felettünk, gyengül a szél, ami bizony kitűnő “melegágya” a fagy létrejöttének” – jelezték a meteorológusok, akik egy kicsit tovább is mentek a prognózisukban.

Kíváncsiságból megnéztük, mi lenne ha pirosra festené a tojást a légkör (melegcsepp???). Nos, ez sokak számára talán kellemesnek tűnhet ránézésre, bár hozzá kell tenni, hogy elég nagy gond lenne, ha ilyen meleg lenne kb. 5,5 km magasan. Ha az a tojás kicsit zöldes árnyalatú lenne, akkor lennénk a sok évi átlaghoz közelebb hőmérsékleti szempontból” – magyarázták.

Friss előrejelzésében az is elárulta a Meteorológiai Szolgálat, milyen hideg fogadja hétfő reggel az útnak induló locsolkodókat. Aki már korán locsolkodni indul, annak érdemes rétegesen öltözködni, ugyanis gyenge fagyra nagyobb területen lehet számítani, de napközben is csak 10 fok köré melegszik fel a levegő. Öntözést pedig akár a locsolkodók is kaphatnak az égiektől: sok gomolyfelhő képződik, amelyekből elszórtan alakulnak ki záporok, hódarazáporok, a hegyekben pedig hózáporok.

Kiemelt kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat / Facebook

Húsvét az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top