Húsvét 2011

A nagy Playboy-nyuszi-rejtély

Bármilyen meglepő, de Bódi Sylvi, Liptai Claudia és Pamela Anderson sosem volt Playboy-nyuszi. Ez hogyan lehetséges? Most kiderül!

Aki azt hiszi, hogy a Playboy-villa lányai, azaz Hef híres barátnői között van egyetlen nyúl is, az nagyot téved! De nem volt nyuszi Marilyn Monroe, akivel indult a híres lap, se Zalatnay Cini, sőt az örök visszatérő, Gregor Bernadett sem. Ezek a szexistennők inkább a playmate névvel illethetők, mint az összes olyan nő, aki ledobta a textilt a magazinban, és poszterre került.

De akkor kik azok a Playboy-nyuszik?

A hús-vér Playboy-nyuszi a híres-hírhedt Playboy Club pincérnője, aki a japán gésákhoz hasonlóan – csak kevésbé öltözötten – azért felel, hogy a vendégek tökéletes kiszolgálásban részesüljenek, tudtuk meg a Wikipédia vonatkozó szócikkéből. A nyuszkók kiválasztása igen gondosan történik ma is: meghallgatások sora után választják ki a megfelelő hölgyeket. Az alaposság nem véletlen! Egy Playboy bunny jelöltre komoly kiképzés vár, hogy majd megfelelően tudja elkészíteni a méregdrága koktélokat, vagy kínálni a finom szivarokat, és ha kell, szórakoztatni a vendégeket.

Hugh Hefner nyuszijai körében
Hugh Hefner nyuszijai körében (1956)

Szigorú kategóriákba sorolják a pincérnőket a megjelenésük alapján, derül ki Szalai Júlia Dolgozni csak szépen című, a női munkáról szóló cikkéből. A hibátlan szépségű lány arca, alakja és ápoltsága nem hagy semmilyen kívánnivalót maga után, míg az elfogadhatóan szépeknek akad még mit javítaniuk. Ezzel szemben a határesetek olyan borzalmas hátránytól szenvednek, mint az öregség (mondjuk, 26 éves veteránok), vagy kicsit „elhíztak”. Azok azonnal lapátra kerülnek, akik végképp elvesztették nyuszis küllemüket. Minderre a nyúlanyó (mother bunny) vigyáz, akinek a feladatait a HR-esekéhez hasonlítja több cikk, de az embernek önkéntelenül egy másik, ősi foglalkozás jut eszébe. De van-e ennek a gyanúnak alapja?

Megnézem
Összes kép (1)

A szigorú szabályok szerint a vendégek, illetve a klubtagok sosem érinthetik meg a lányokat, és nem is randevúzhatnak velük. A nyuszikézikönyv szerint – amely a neten fellelhető – a lehető legudvariasabban kell erre felhívni az udvarló vendég figyelmét. Egy Playboy-nyuszi sem a vezetéknevét, sem a címét, sem a telefonszámát nem adhatja meg. Ha vét ez ellen a szabály ellen, azonnal elbocsátják. Mint ebből kiderül, a vérbeli nyúllánynak nemcsak a külseje, a viselkedése is maximálisan előírt – mondom, gésák fülekkel –, de annyira, hogy tudnia kellett megállni, leülni, vagy épp visszavonulót fújni. Ez utóbbinál nem fordíthat hátat a királynak, pardon, a vendégének. Minden idők legtökéletesebb nyuszilányát egyébként Kelly Collinsnak hívják, aki ezt a sok marhaságot egyetlen hiba nélkül tudta végrehajtani.

001-es nyúl – kém a gépezetben

A marhaság szó azért érdemel helyet, mert már megint nők csinálnak bohócot magukból a férfiak szórakoztatása kedvéért – gondolta több feminista, akik mélyen elítélték a nyulak ilyen módon való kizsákmányolását. Gloria Steinem (újság)írónő 1963-ban egészen odáig ment, hogy beépült a lányok közé a New York-i klubban, és részletesen beszámolt megalázó tapasztalatairól. (A sztoriból 1985-ben film is született Kirstie Alley főszereplésével.) De talán a legfrappánsabban épp egy férfi, Clive James ausztrál író, költő, tévés személyiség fogalmazta meg ennek a foglalkozásnak a lényegét egy kritikájában: „Ahhoz, hogy nyuszi legyél, sokkal több kell, mint a csinos külső, ahhoz idiótának kell lenned.” Ha belegondolunk, hogy felnőtt nők képesek nyuszifülekkel és helyes farkincával szaladgálni egy szál bugyiban…

Gloria Steinem
Gloria Steinem Playboy-nyusziként…
... és napjainkban
…és napjainkban

Végezetül, csak hogy tisztán lássunk ebben a fontos kérdésben: a Playboy-nyúl olyannyira nem azonos a playmate-tel, hogy míg az előbbiekből néhány szerencsés valóban bekerült a híres lapba, addig ennek fordítottja nem jellemző. Ha pedig valaki kedvet kapott ahhoz, hogy Playboy-nyuszi legyen, fogadja meg Billie Walter exbunny tanácsát: „Váltsd valóra az álmaidat, de a rossz hír az, hogy ma már csak Las Vegasban létezik Playboy Club, és senkinek nincs semmi keresnivalója ott, aki még nem töltötte be a 21-et.” A szórakozóhely egyébként jelenleg is keres vállalkozó kedvű lányokat, akik arról álmodnak, hogy krupiényulakként (dealer bunny) dolgozhassanak.

Billie Walter
Billie Walter

Tipp: egyébként az egykori nyuszik, akár az osztálytársak, tartják egymással a kapcsolatot a www.explayboybunnies.com oldalon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top