Húsvét (archiv)

Minket ezzel locsoljanak!

Szagos víz és a szódavíz. A két lehetõség közötti legfinomabb megoldás reményében most összeválogattuk a Nõk Lapja Cafe parfümálomcsapatát. Mi ezeket szeretjük, ha kis illatozásról van szó, ezek jöhetnek!

Nagy Réka:






DKNY – Be Delicious
DKNY – Be Delicious


Neves ünnepek alkalmával, ha szeretteim megkérdezik tőlem, mit szeretnék kapni, sokszor felelem azt, valamit, ami mindig velem lehet, fel tudom venni. Az emberem egyszer így cselezett ki ezzel a parfümmel, ami azért humorérzékről is tesz tanúbizonyságot, mert hisz az illatot is „fel lehet venni”. Elsőre, bevallom, nem éreztem azt, hogy ez az én világom, mert addig kicsit más karakterű kompozíciókat választottam magamnak, de nagyon hamar eggyé váltunk, azóta konkrét hiányérzetem van, ha nincs rajtam. Citrusos, ultranőies és az én interpretációmban könnyedén elegáns illat. Imádom az üvegét is, hogy pont belefér a markomba a kis gömbölyű üvegcse.









Rose & Reine eau de toilette – L’Occitane en Provence
Szili Zsófi: Rose & Reine eau de toilette – L’Occitane en Provence

Régóta rabja vagyok a provence-i ízeknek és illatoknak. Szeretem, ahogy kicsit megáll az idő, sőt, inkább visszapörög, amikor a kezembe kerül egy-egy délfrancia tárgy, eszköz, forma. Ebbe az illatba még évekkel ezelőtt szerettem bele, amikor karácsonyra hatalmas L’Occitane ajándékcsomaggal lepett meg apukám. 
A rózsás testápoló szerelem volt első látásra, aztán csatlakozott hozzá az illat is. 

Ez a verzió egy egész friss (talán limitált) kiadása a rózsás parfümnek. Már a doboza (merített papírból készült, aprólékos munkával kidolgozott, meseszép darab, amit tilos kidobni!) is elvarázsol formájával, színeivel, tapintásával, és az üvegcse is nagyon bájos.

Klasszikus, konzervatív, és annyira tiszta illat, hogy bárkiből tündérkirálylányt varázsol.
Az édes, bársonyos, mámorító rózsa illatát annyian megpróbálták már megalkotni – többnyire sikertelenül (talán ezért is idegenkednek sokan tőle), ezt viszont nagyon eltalálták. Szeretem, ahogy az illata végigkíséri a napom, és velem változik. Reggel friss, virgonc, délután könnyed, lágy, este mámorosan finom illattal kényeztet.








Puma Red Woman
Fogarasi Judit: Puma – Red Woman eau de toilette

Az egyik barátnőm használta ezt a parfümöt, nekem nagyon megtetszett, hát megvettem magamnak. Kicsit virágos, sportos és mégis friss illat fűszerekkel.

Jókedvű leszek ettől az illattól, és úgy érzem, talán ezért illik hozzám, vidámmá teszi a nap kezdetét, és jókedvet ad akár estig is.

A sportos márkanév alatt egy lágy, nőies, jókedvű parfümöt kedveltem meg, most már ragaszkodom hozzá. 











Bvlgari – Omnia
Vargha Zsuzsa: Bvlgari – Omnia


Igazából nem is az illatot, hanem a márkát választottam ki először. Két éve karácsonyra kaptam meg ezt a Bvlgari-illatot. A Bvlgari márka nekem a hagyományt jelenti, talán ezért áll olyan közel hozzám. Nem véletlen, hogy az egykori ékszerészek parfümjeinek üvegcséje olyan különleges gonddal készül. Ezért is örültem, amikor a párom (már kétszer is) meglepett vele.

Az Omnia fűszeres keleti illatához egy már-már filozofikus üvegcse tartozik, két fémből készült kör kapcsolódik egymásba, a végtelen szimbóluma.
Maga az illat a fahéj, a gyömbér, a sáfrány és a szantálfa keveréke. Egy megfontolt, elegáns, nyugodt illat. Igazából nem ilyennek tartom magam, de talán ilyen szeretnék lenni. A parfüm és köztem az egyetlen kapcsolódási pont az az, hogy a leírása szerint a kíváncsi nőknek lett alkotva. Na kíváncsi, az vagyok…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top