Húsvét (archiv)

Rukolás-parmezános csiga

Bereznay Tamás, a Kárpátia étterem séfje és a Nõk Lapja kedvenc szakácsa remekbe szabott receptekkel és hasznos tippekkel, ötletekkel, jó tanácsokkal látott el minket. Egy süti 3 változatát is bemutatta nekünk.




55 perc
599 kcal/2516 kJ
 









Hozzávalók: 50 dkg vajas tészta, 15 dkg rukola, 10 dkg szárított paradicsom, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 1 tojás.

A tésztát 2 mm vékonyra és 20 cm szélesre nyújtjuk. Elosztjuk rajta a nagyobb darabokra vágott rukolát meg a szárított paradicsomot, és megszórjuk a parmezánnal. Az egyik szélét megkenjük felvert egész tojással, és ebben az irányban szorosan feltekerjük. Ujjnyi vastagon felszeleteljük, és zsírpapírral bélelt tepsibe egymástól 2 centire fektetjük. A tenyerünkkel kissé megnyomjuk, és a tetejét megkenjük tojással. 180-190 °C-os sütőben 20-25 perc alatt barnára sütjük.




További csigák:
• Almás-mandulás-fahéjas csigák »
• Csiperkegombás – rokfortos csigák » 





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top